International

PE SCURT


1984, din nou la modă

Romanul lui George Orwell a urcat din nou pe primele locuri în topurile Amazon de vânzare de carte în urma evenimentelor politice din Statele Unite, în special în urma anulării publicării cărții The Tyranny of Big Tech a senatorului republican Josh Hawley de către editura Simon & Schuster, a expulzării lui Donald Trump de pe mai multe rețele sociale și a atacului concertat al „Big Tech“ asupra rețelei sociale Parler. Între timp, studiourile ABC au băgat în șantier miniseria de cinci episoade 1984, care nu este o adaptare a romanului lui Orwell, ci a piesei de teatru de Robert Icke și Duncan Macmillan bazată pe acesta.

 

Tintin d’Or

O versiune a coperții albumului de bandă desenată Lotusul albastru din seria Tintin s-a vândut la licitație pentru suma record de 3,175 milioane de euro. Realizat în 1936, desenul a fost considerat prea fin pentru condițiile tipografice ale epocii și a fost respins de către editor și, se pare, a fost oferit de către desenatorul Hergé fiului editorului său, Louis Casterman, care l-a scos astăzi la licitație.

 

Sex Pistols în serie

Danny Boyle, realizatorul filmului Trainspotting, vrea să realizeze un serial TV despre celebrul grup de punk britanic Sex Pistols, bazat pe cartea Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol de Steve Jones, fost membru al formației. „Apariția trupei a fost un moment în care cultura și societatea britanică s-a schimbat pentru totdeauna“, explică Boyle, al cărui ultim film Yesterday a avut ca subiect for­mația Beatles.

 

Un Cannes în plină vară

După ce a fost anulat anul trecut, Festivalul de film de la Cannes ar putea reveni în acest an într-o ediție care, din motive sanitare, să aibă loc la finalul lunii iunie sau în iulie. Pentru moment, oficial, el se va desfășura ca de obicei, între 11 și 22 mai. Dar, în funcție de evoluția pandemiei, data marii serbări a filmului ar putea fi schimbată.

 

Rămas-bun, domnule Bean!

Actorul britanic Rowan Atkinson a afirmat că vrea să se debaraseze de rolul lui Mr. Bean, care l-a făcut celebru, dar care astăzi i se pare „epuizant“ și „stresant“. „Nu-mi mai place să-l joc. Povara respon­sabilității acestui rol îmi este dezagreabilă“, spune Atkinson. Mr. Bean însă nu își va încheia imediat cariera și va deveni curând personajul unui lung­metraj de ani­mație. „E mai simplu pentru mine să îl interpretez vocal decât vizual“, spune Atkinson, care va reveni anul acesta cu un nou show pe Netflix, Man vs The Bee.

 

O noapte cu Beigbeder

Pentru a serba 30 de ani de carieră, scriitorul francez Frédéric Beigbeder intenționează să transforme sala de spectacole Bataclan în club de noapte pentru o serată literară cu extrase din romanele sale, din cronicile scrie pentru radio și TV, alternate cu melodiile lui preferate, fiindcă, în particular, Beigbeder se amuză să fie și DJ. „Este un florilegiu ciudat și un bilanț melancolic, o revenire la lumea de dinainte (în care trăiam) comparată cu lumea de după (în care ne mulțumim să nu murim), o revenire la tinerețea mea pierdută și asupra unui prezent de neînțeles“, explică Frédéric Beigbeder.

 

Cronica neagră

În ultima perioadă ne-au părăsit:

♦ actorul și regizorul Robert Hossein, cunoscut pentru rolurile din seria Angelique și megaproducții teatrale despre Revoluția Franceză și Iisus, a încetat din viață la vârsta de 93 de ani răpus de COVID-19;

♦ actrița Tanya Roberts, vedetă a seriei Charlie’s Angels și a filmului James Bond: A View to a Kill (1985), a încetat din viață al 65 de ani în urma unei infecții;

♦ Barbara Shelley (88 de ani), vedetă a filmelor Hammer din anii ’60, răpusă de COVID-19;

♦ Alexi Laiho (41 de ani), muzician finlandez, lider al formației de heavy metal Children of Bodom.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *