International

PE SCURT


Muppets fără suflet

Legendarul Frank Oz, cel care, alături de Jim Henson, a jucat un rol crucial pentru succesul mondial al păpu­șilor Muppets, a criticat dur felul în care celebra marcă a fost tratată de studiourile Disney, care o dețin în prezent. „Mi-ar plăcea să joc în Muppets din nou, dar Disney nu mă vrea. Și asta fiindcă eu nu voi asculta ordinele și nu voi interpreta Muppets în stilul dorit“, spune Oz. „Asta deoarece America corporatistă nu are capacitatea de a înțelege valoarea unei mărci pe care a achiziționat-o. Ei n-au înțeles niciodată că, în cazul nostru, nu este vorba despre păpuși, ci despre interpreți care țin unii la celălalt și care au lucrat împreună ani de zile. Noile păpuși Muppets nu mai au suflet. Sufletul este cel care face lucrurile să crească și să amuze.“ Oz a interpretat și a făcut vocea celor mai populare personaje Muppets, precum ursul Fozzie, Miss Piggy, Sam Eagle, Animal, lucrând la Muppets Show în perioada de glorie, între 1976 și 1981. În 1980, l-a interpretat pe Yoda în filmul Imperiul contraatacă. Studiourile Disney au cumpărat brandul Muppets în 2004.

 

Sângeroasa întoarcere a talibanilor

Proaspăt reveniți la putere, talibanii arată cum va fi regimul lor: Fawad Andarabi, un popular cântăreț folcloric afghan, a fost asasinat cu brutalitate de către aceștia pe 27 august. Fiul lui a povestit că, numai cu o săptămână înainte, Fawad Andarabi i-a primit pe talibani la ferma familiei și a luat ceaiul cu ei. Pe urmă, talibanii l-au executat ca „exemplu“, fiindcă muzica lui „nu era suficient de islamică“, după cum spune Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor pentru „New York Times“. Nimic nou, în precedenta lor domnie asupra Afganistanului, între 1996 și 2001, talibanii erau la fel de porniți contra muzicii. „În timpul regimului lor, locul muzicii și al muzicienilor era în mormânt“, spune un muzician originar din Kabul, Daud Khan Sadozai. „Nu erau autorizate decât cântecele de propagandă și cele religioase.“

 

Paul Schrader: Cultura Cancel seamănă cu coronavirul

Celebrul cineast Paul Schrader, regizor și scenarist (a scris Taxi Driver și The Last Temptation of Christ) denunță „cultura anulării“ care a creat un climat de frică. „E la fel de infecțioasă ca tulpina Delta“, spune Schrader în a cărui opinie și decernarea anuală a premiilor Oscar este compromisă, fiindcă „cea mai mare parte a filmelor de calitate nu mai ajung să se califice pentru un premiu“. Schrader este doar unul dintre mulții grei ai industriei divertismentului care iau poziție publică împotriva doctrinelor la modă, precum Ethan Hawke, Alec Baldwin, Sean Penn, John Malkovich și Megan Fox.

 

Pariul Megalopolis

Regizorul Francis Ford Coppola (82 de ani) a luat prin surprindere pe toată lumea anunțând că este dispus să riște o parte considerabilă din averea personală finanțând Megalopolis, un proiect ultra am­bițios la care lucrează de multă vreme. Un proiect de a cărui reu­șită toată lumea pare a se îndoi, mai ales că celebrul regizor n-a mai realizat un film de peste 10 ani și nu „mai are cotă“ în fața marilor studiouri. Coppola va suporta din buzunarul propriu cea mai mare parte a cheltuielilor de producție (estimate între 100 și 200 de milioane de dolari) și vrea în distribuție mari vedete precum Oscar Isaac, Forest Whitaker, Cate Blanchett, Jon Voight, Zendaya, Michelle Pfeiffer, Jessica Lange și James Caan. Coppola descrie filmul drept un „peplum“ în stilul Ben Hur, dar plasat în America zilelor noastre, „o viziune a New Yorkului modern pe care îl numesc Noua Romă“. „Toată lumea vrea să facă viitorul Marvel, dar nimeni nu vrea să dea într-adevăr speranță tinerilor, să arate că suntem gata să ne unim să rezolvăm toate probleme cu care ne confruntăm. Cred că asta va fi principala temă a filmului“, spune regizorul.

 

Defăimarea traficanților

William Rodriguez, fiul unui capo al cartelului Cali, Miguel Droguez Orejuela, a anunțat că va da în judecată Netflix pentru defăimare. Rodriguez pretinde că seria El Cartel de la Sapos, El origen, care se inspiră din activitatea clanului Rodriguez Orejuela, este „complet nerealistă“ și că „a violat intimitatea familiei“.

 

„Cruciada“ muzicală

Eric Clapton recidivează și lansează o nouă melodie militantă care vine în contrasens cu discursul oficial. În piesa This Has Gotta Stop, Eric Clapton denunță efectele severe pe care vaccinul anti-Covid le-a avut asupra sa, vaccinarea obligatorie drept o privare de libertate și vorbește despre „viitorul compromis“ al copiilor lui. Clapton este ferm pe poziții: el a anunțat că nu va cânta în sălile ale căror proprietari cer vaccinarea publicului. În toamna trecută, alături de Van Morrison, a lansat Stand and Deliver, o piesă prin care protestau contra res­tricțiilor sanitare.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *