International

PE SCURT


Agresiuni sexuale: ironia sorții

Cartea Philip Roth: The Biogra­phy de Blake Bailey, publicată recent, a oferit muniție nouă tuturor celor care au încercat să îl transforme pe Phillip Roth (decedat în 2018) într-o nouă victimă a „culturii cancel“. Cartea lui Bailey, una dintre cele mai așteptate ale anului, conține multe informații despre aventurile amoroase ale lui Roth, dezvăluiri despre re­lațiile acestuia cu prostituate, iar toate acestea au fost interpretate de mulți comentatori și de către feministe drept noi „dovezi“ al modului discriminatoriu în care celebrul scriitor trata femeile. Numai că, în ultimele zile, chiar autorul acestei biografii, Blake Bailey (care a avut parte de cooperarea deplină a lui Roth în realizarea cărții) s-a pomenit și el acuzat de mai multe femei de hărțuire și agresiune sexuală. Aproape imediat, Bailey a fost părăsit de agentul lui, iar editorului W.W. Norton, care era convins că are în mână un bestseller, a anunțat că suspendă distribuția și promovarea acestei biografii.

Anularea anulării

După un scenariu prea des repetat în ultima vreme, angajații editurii Simon & Schuster au cerut public patronilor lor să anuleze publicarea cărții de memorii a fostului vicepreședinte american Mike Pence. „Editura alege să fie complice în perpetuarea atitudinii de supremație albă a lui Pence“, se arată într-o scrisoare a angajaților-activiști, care cer șefilor să nu mai publice nici o carte scrisă de membrii adminis­trației Trump. Numai că Jonathan Karp, președintele Simon & Schuster, care a semnat cu Pence un contract de șapte cifre, a anunțat că, în ciuda an­gajaților, cărțile politicianului vor fi publicate.

Ieșirea din casă dăunează Netflix

Ridicarea restricțiilor impuse de pandemie a afectat populara platformă de streaming, care a înregistrat în primul trimestru din 2021 cu 2 milioane mai puțini abonați față de aceeași perioadă de anul trecut, iar asta s-a tradus imediat într-o scădere de 10% la bursă. „Lumea revine la normal pe spinarea Netflix“, comentează un reprezentant al unui fond de investiții. Această scădere a dat prilejul competitorilor precum Disney+, Hulu, HBO Max să câș­tige teren, iar Netflix se teme că a ajuns aproape de punctul în care nu mai poate crește în SUA, principala sa piață. Anul acesta, platforma Netflix vrea să investească uriașa sumă de 17 miliarde de dolari în producții proprii.

Vinilul, succes în criză

În 2020, în Franța, piața discurilor de vinil a înregistrat o creștere de 10%, în vreme de CD-ul a înregistrat o cădere de 27,1%. Succesul acestor discuri nu este generat neapărat de „bătrânii nostalgici“; această creștere a vânzărilor se datorează în cea mai mare parte cumpărătorilor sub 35 de ani.

Cum să (mai) distrugi filmele clasice

Agenția de publicitate britanică Mirriad a pus la punct o tehnologie ce permite inserarea de materiale publicitare retroactiv, în filmele clasice. Un site de streaming chinezesc, Tencent Video, și creatorii serialului american Modern Family au testat deja aceasta tehnologie, însă specialiștii spun că asta ar putea crea nenumărate probleme artistice și juridice, fiindcă este foarte posibil ca realizatorii unei opere artistice cinema­tografice să nu vrea să își vadă opera „desfigurată“ cu mesaje publicitare. Tehnologia Mirriad ar putea profita însă de severitatea cu care a fost lovit sectorul muzical de pandemia de COVID, inserând mesaje publicitare în clipurile muzicienilor. Numai că Mirriad vrea să meargă și mai departe: să adauge în timp real mesaje publicitare la TV sau în streaming, ajustate pe fiecare spectator în parte, în funcție de istoricul acestuia de vizionări și cumpărături online.

Un Mad Max la feminin

În sfârșit, regizorul George Miller va demara filmările la un nou film din seria Mad Max. Acesta se va numi Furiosa și este un prequel, prezentând istoria personajului interpretat de Charlize Theron în Mad Max: Fury Road. Rolul principal va fi jucat însă de Anya Taylor-Joy (Theron n-a fost foarte încântată), secondată de Chris Hemsworth.

Cronica neagră

– Helen McCrory (52 de ani) – actriță din Marea Britanie, cunoscută din seria Peaky Blinders, din Skyfall, The Queen și din seria Harry Potter. Soția actorului Damian Lewis (Billions).

– Monte Hellman (91 de ani) – regizor american, autor al unor fil­me cult precum Two-Lane Blacktop (1971). A fost producător executiv al filmului Reservoir Dogs (1992) și, pentru o vreme, a fost pe punctul să regizeze filmul, înainte ca acesta să fie realizat de Quentin Tarantino.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *