International

PE SCURT


O versiune foarte lungă

Într-un interviu recent în revista „Variety“, actrița Margot Robbie a declarat că ar exista o versiune de 20 de ore a filmului A fost odată la Hollywood al lui Quentin Tarantino. „Sunt atâtea scene pe care nu le-ați văzut, a fost uluitor să le filmăm, dar, dintr-un milion de motive, nu ați putut să le vedeți“, spune Robbie. De foarte multă vreme, Tarantino vorbește despre dorința lui de a realiza un serial TV. El a realizat, de exemplu, o versiune mai lungă pentru Netflix a filmului The Hateful Eight și, probabil, a luat în calcul posibilitatea de a realiza o miniserie din A fost odată la Hollywood. Dacă a filmat într-adevăr 20 de ore de material brut, atunci, spune „The Playlist“, ar putea foarte bine transforma filmul în­tr-o serie de cinci-șase ore. În ianuarie, pentru „Collider“, Tarantino a spus că are montată o versiune de peste patru ore a filmului care, în original, a fost lansat la cinema cu o durată de „numai“ 2 ore și 40 de minute.

 

CSI: Revenirea

Postul CBS resuscitează popularul serial CSI, versiunea originală. Noua serie, de doar câteva episoade, se va numi CSI: Vegas și va fi difuzată în toamnă, în Statele Unite. Acțiunea se desfășoară la câțiva ani după finalul seriei originale (2015) și îi va avea ca eroi pe două dintre personajele principale de la începuturi, cuplul Gil Grissom și Sara Sidle, jucați de William Petersen și Jorja Fox.

 

Jazz pe lac

Organizatorii celei de a 55-a ediții a Festivalului de jazz de la Montreux au anunțat că manifestarea nu va fi anulată, ci va avea loc între 2 și 17 iulie, dar în condiții aparte, într-un format „modular și compatibil cu constrângerile cauzate de pandemie“. Un format „mai in­tim“ care presupune că cea mai mare scenă va pluti pe lacul Lé­man, la 25 de metri de țărm, cu locuri speciale pentru spectatori. De asemenea, festivalul va fi de acum înainte retransmis live online, „urmând astfel tranziția spre un model hibrid între eveniment live și prezență digitală anuală“.

 

Peter S. Beagle își recapătă licorna

La capătul unei lungi bătălii juridice, celebrul autor american de fantasy Peter S. Beagle, autorul cărții Ultima licornă, și-a recăpătat drepturile asupra operei sale, care au fost răscumpărate de un grup de proprietari printre care se numără și Beagle. Scriitorul a fost implicat mulți ani într-o poveste judiciară sordidă cu fostul manager care a reușit să îl deposedeze de drepturile asupra operei literare. Judecătorul însă a de­cis în favoarea lui Beagle, care a anunțat că va crea o asociație care să lupte cu abuzurile financiare asupra persoanelor în vârstă.

 

Final de „Science et Vie“?

Toți redactorii cunoscutei reviste „Science et Vie“, inclusiv redactorul-șef, au demisionat la finalul lunii martie, în formă de protest față de metodele noului proprietar, firma Reworld Media. O plecare colectivă care, în opinia Societății Jurnaliștilor „Science et Vie“, ar putea fi o „lovitură fatală“ pentru centenara publicație. Societatea spune că, în prezent, se constată „absența totală de expertiză științifică“ a ceea ce a mai rămas din redacția revistei, fără o echipă care să mai asigure „coe­ziunea editorială“.

 

Supradoză de George Martin

Studiourile sunt atât de disperate de succes pe piața de streaming încât fac orice pentru a stoarce până la capăt orice formulă de succes din ultimii ani. Așa se face că HBO i-a oferit lui George R.R. Martin, autorul seriei de romane Game of Thrones, un contract pe cinci ani pentru „dezvoltarea de nou conținut“ pentru streaming. În prezent, HBO pregătește o serie prequel la Urzeala tronurilor, numită House of the Dragon, pentru 2022. De asemenea, Martin mai este implicat în alte două proiecte HBO, un proiect Neflix de adaptare a nuvelei Regii nisipurilor și mai lucrează și la o adaptare teatrală a Urzelii tronurilor. Fanii se tem că Martin este în prezent atât de solicitat, încât nu mai are timp să termine ultimul roman din seria sa heroic fantasy.

 

Defilarea mumiilor

Nu mai puțin de 22 de mumii ale regilor și reginelor Egiptului an­tic (printre care Ramses al II-lea și Hatșepsut) vor defila pe 3 aprilie la Cairo, pe drumul dintre muzeul din capitala egipteană și Muzeul Național al Civilizației Egiptene, edificiu modern unde vor fi expuse de acum înainte. Cele 22 de mumii vor urma traseul în ordine cronologică, fiecare plasată pe un car decorat în stil antic și purtând numele suveranului. Defilarea, care va dura 40 de minute, va fi supravegheată de un important dispozitiv de securitate. În mod amuzant, această defilare a renăscut vechea poveste cu „blestemul faraonilor“, internauții egipteni punând pe seama acestuia ultimele catastrofe care au lovit Egiptul, inclusiv recenta blocare a canalului Suez.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *