International

PE SCURT


Întoarcerea lui Dexter

Cel mai simpatic ucigaș în serie, Dexter Morgan, creat de romancierul Jeff Lindsay, a avut parte de o adaptare TV de mare succes, dar al cărei ultim sezon, al optulea, a fost o mare dezamăgire pentru fani. La 7 ani de la finalul serialului, postul Showtime a anunțat că va realiza un al nouălea sezon de numai zece episoade care, speră fanii, va oferi un final reușit aventurilor lui Dexter. „Am spus totdeauna că vom reveni la acest personaj dacă vom găsi o abordare creativă, demnă de strălucita serie originală“, anunță Showtime.

 

Rasiști vs. Cleopatra

Aleasă să o interpreteze pe regina Cleopatra într-un viitor film, populara actriță israeliană Gal Gadot s-a pomenit confruntată de un val de ură antisemită pe rețele de socializare, mascat mai mult sau mai puțin sub acuzele de „whitewashing“ (practica de a distribui actori albi în roluri unor personaje de alte rase). Mulți cer ca celebra regină să fie jucată de o actriță de culoare sau arabă, deși istoricii arată că personajul istoric era de origine macedoneană, din dinastia elenistică a Ptolemeilor. „Ce i se reproșează lui Gal Gadot este, de fapt, că este evreică și născută în Israel“, conchide o aso­ciație ce luptă contra antisemitismului.

 

Pop la bursă

În Coreea de Sud, BTS, cel mai popular grup de K-pop (muzica pop coreeană) din lume și-a făcut intrarea la bursă, cu o valoare estimată la 4 miliarde de dolari. În spatele său se află casa de discuri Big Hit Entertainment, cu încasări de 72 de milioane anul trecut (BTS reprezintă 97% din încasările firmei). Numai melodia Dynamite a celor de la BTS, care ocupă locul 1 în topul american, a fost ascultată de 500 de milioane de ori. În opinia ministrului Culturii din Coreea, Dynamite reprezintă 1,2 miliarde de dolari ca venituri în economia țării, fiindcă BTS colaborează cu numeroase mărci din sectorul cosmetic și alimentar, antrenând astfel spre consum milioane de fani.

 

Război contra Amazon

Asociația americană a librarilor (ABA) a lansat o campanie publicitară contra platformei Amazon pentru a atrage atenția asupra pericolului pe care gigantul vânzărilor online îl reprezintă pentru librării în această perioadă de pandemie. De la începutul crizei, 35 de librării membre ABA s-au închis definitiv, iar alte 20% sunt amenințate cu dispariția. „Când aceste librării independente se închid, coronavirusul este cauza decesului, dar comorbiditatea, pentru cei mai mulți, este Amazon“, afirmă ABA.

 

Sfidarea celor trei degete

Salutul cu trei degete din cărțile și filmele din seria Jocurile foamei a trecut din ficțiune în realitate, devenind un gest de sfidare inedit folosit de cei care protestează contra abuzurilor autorităților thailandeze. În Jocurile foamei, gestul este simbolul revoltei celor săraci contra opresorilor bogați. Povestea, pare-se, a avut un mare ecou în Thailanda, unde gestul a fost adoptat încă din 2014 ca semn de sfidare față de regimul militar care a acaparat puterea. În ultimii ani, „sfidarea celor trei degete“ a început să fie tot mai răspândită în Asia, gestul fiind adoptat de militanții din Thailanda, Hong Kong și Taiwan care se opun autoritarismului chinezesc.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *