International

PE SCURT


Simone de Beauvoir, un ecou din trecut

Un scurt roman inedit al Simonei de Beauvoir, Les Inséparables, a fost publicat în Franța de editura L’Herne. Romanul a fost scris în 1954, dar scriitoarea, în acord cu tovarășul ei de viață, Jean-Paul Sartre, nu a vrut să îl publice. „Povestea pare să nu aibă o necesitate interioară și nu reține interesul cititorului“, scria ea în memorii. Les Inséparables este inspirat din prietenia din copilărie a Simonei de Beauvoir cu Zaza, o „relație care i-a fasonat viziunea asupra inegalității sexelor“, scrie „The New York Times“. „Amintește, dintr-o nouă perspectivă, în ce măsură relația cu Zaza a fost definitorie pentru Simone de Beauvoir“, comentează fiica scriitoarei, Sylvie Le Bon de Beauvoir, într-un interviu în „Le Point“.

  

Marvelizarea lui Holmes

Povestirile și romanele lui Arthur Conan Doyle avându-l ca personaj pe Sherlock Holmes s-ar putea metamorfoza pe ecran într-un multivers în stil Marvel. Acesta este planul lui Robert Downey Jr., care l-a interpretat deja pe faimosul detectiv în două filme de mare succes și se pregătește să îl joace într-un al treilea. „Ne-am putea mulțumi cu un al treilea film sau am putea avea ocazia de a construi ceva mult mai mare, să ne imaginăm serii derivate despre personajele secundare și să vedem cum le putem trece în format TV“, spune producătoarea Susan Downey, soția actorului. Cei doi ochesc un plan pe termen lung de construire a acestui multivers, la care ar putea colabora posturile HBO și HBO Max.

 

Un premiu pentru Kadare

Nu a câștigat în acest an premiul Nobel, dar albanezul Ismail Kadare a fost recompensat cu premiul internațional de literatură Neu­stadt, decernat de Universitatea din Oklahoma. Premiul Neustadt (pe care unii îl numesc Nobelul american), sponsorizat de World Literature Today, este un prestigios premiu literar american pentru care sunt eligibili romancieri, poeți sau dramaturgi din întreaga lume.

 

Un Rahan la cinema

Societatea franceză de producție Monkey Pack Films a anunțat faptul că lucrează la o adaptare pentru marile ecrane a celebrei serii de benzi desenate Rahan, realizată în paginile revistei „Pif Gadget“ de către Roger Lecureux și Andre Cheret. Regizorul acestui posibil film va fi Michaël Youn și se bârfește că rolul principal ar putea fi interpretat fie de Arnaud Ducret, fie de François-Xavier Demaison. Celebru BD cu acțiunea desfășurându-se în preistorie, Rahan este o veritabilă operă „cult“ în cultura populară franceză, dar care a depășit granițele, ajungând și în România printre altele. Ea a mai fost adaptată de două ori sub formă de serial de animație. La începutul anilor 2000, regizorul Christophe Gans a lucrat la o adaptare cinematografică, cu Mark Dacascos în rolul principal, dar proiectul a eșuat, pare-se, din cauza „obtuzității“ producătorilor, după cum spune Gans.

 

Whoopi Goldberg „se întoarce la mănăstire“

După 27 de ani, Whoopi Goldberg anunță, în sfârșit, o continuare a seriei de mare succes Sister Act. Primele două filme din serie, două comedii despre o cântăreață care se ascunde într-o mănăstire de maici, au fost lansate în 1992 și 1993. „Multă vreme am crezut că nimeni nu mai are chef să ne vadă“, a declarat actrița la emisiunea lui James Corden. „Recent însă s-a dovedit că nu am avut dreptate, așa că ne-am pus pe lucru pentru a găsi o formulă de a strânge toată echipa și a reveni“. Sister Act 3, dacă va fi realizat, va fi difuzat pe platforma Disney+.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *