Stiri

Papa Francisc s-a întoars la balconul bazilicii Sf. Petru în ziua în care se împlinesc 515 ani de la momentul când Papa Iulian al II-lea a pus prima piatră de temeliePrima piatră de temelie a pus-o Papa Iulian al II-lea, iar lucrările s-au terminat după mai bine de un secol, pe vremea Papei Paul al V – lea, în 1626. Cupola bisericii domină toate acoperişurile din centrul Romei şi bazilica este considerată inima creştinătăţii catolice şi un loc de pelerinaj pentru milioane de oameni.

 

Lucrările de construcţie au fost conduse de mai mulţi arhitecţi inclusiv Donato Bramante, Rafael şi Michelangelo. În interior pot fi admirate capodopere de artă precum Pieta a lui Michelangelo şi structura baldachinului realizată de Gian Lorenzo Bernini.

 

Este una dintre cele mai vizitate clădiri din Roma, atât pentru frumuseţea sa arhitecturală, dar şi pentru că este locul în care Papa Francisc poate fi văzut în carne şi oase.

 

În piaţa din faţa lăcaşului se oficiază slujbele de Crăciun şi de Paşti şi este locul în care se celebrează rezultatul votului pentru alegerea unui nou papă. Bazilica Sf. Petru a fost multă vreme cea mai mare biserică din lume.

 

Informaţii despre Bazilica Sfântului Petru:

  • Are o lungine de 128 de metri şi 45 de metri înălţime
  • Lucrările au început în 1506 şi s-au terminat în 1626
  • În subsolul catedralei se află mormântul Sf. Petru
  • Piaţa Sf. Petru a fost terminată în 1667

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *