Expozitii

O nouă echipă Expoziție de lucru la una dintre cele „trei mari grădini” din Japonia își propune să conecteze vizitatorii cu recompensele naturii


În aceste vremuri tulburi, creativitatea și empatia sunt mai necesare ca oricând pentru a acoperi diviziunile și a găsi soluții. Artnet News Art and Empathy Project este o investigație în curs de desfășurare a modului în care lumea artei poate contribui la îmbunătățirea inteligenței emoționale, inspirând idei și inspirație de la creativi, lideri de gândire și mari opere de artă.

Ce spune colectivul: „Proiectul de artă al teamLab,„ Natura digitalizată ”, explorează modul în care natura poate deveni artă. Conceptul proiectului este că tehnologia digitală nematerială poate transforma natura în artă fără a o afecta. Oamenii nu pot recunoaște timpul mai mult decât propria lor durată de viață. Cu alte cuvinte, există o graniță în înțelegerea noastră despre lunga continuitate a timpului.

Formele și formele naturii au fost create de-a lungul multor ani și au fost modelate de interacțiunile dintre oameni și natură. Putem percepe această lungă durată de timp în aceste forme ale naturii. Folosind formele, credem că putem explora granița în percepția noastră despre lunga continuitate a timpului. ”

De ce merită să aruncăm o privire: Grădina japoneză Kairakuen, care este lăudată ca fiind una dintre trei mari grădini din Japonia, a fost creat în 1842 la sfârșitul perioadei Edo. Parcul botanic este construit în jurul unui iaz și se mândrește cu 3.000 de pruni de peste 100 de soiuri care explodează în flori uimitoare în primăvară.

În acest mediu deja rafinat, noua instalație colectivă experiențială a echipei Lab plonge vizitatorii într-o experiență multi-senzorială care folosește lumina colorată pentru a transforma grădina într-o țară minunată botanică mistică.

Cum poate fi folosit ca antrenament de empatie: O parte a scopului teamLab este de a ajuta vizitatorii să experimenteze frumusețea organică a lumii naturale, îmbunătățind conexiunea lor cu aceasta. Petrecerea timpului în natură mărește conștientizarea spațială, înțelegerea modului în care acțiunile pot afecta direct lumea înconjurătoare și învățarea lucrurilor în afara cotidianului tipic. Natura este cu adevărat o metaforă a modului de a practica compasiunea și empatia față de alți oameni și viețuitoare. Folosind lumini colorate care răspund la refluxul și fluxul prezenței vizitatorilor, colectivul folosește tehnologia ca mod inovator de a străluci – literalmente – o lumină peisajul unic al grădinii.

Instalația de artă este sensibilă pentru locuitorii săi și răspunde la acestea ca indivizi pentru a crea cea mai satisfăcătoare experiență. Expoziția are loc doar noaptea, ceea ce îmbunătățește peisajele luminoase dramatice pe măsură ce iluminează copacii vechi de secole în diferite etape de înflorire.

Cum arată:

teamLab, Life is Continuous Light - Plum Trees (2021).  © teamLab.  Natura digitală interactivă, sunet: teamLab.

teamLab, Viața este lumină continuă – pruni (2021). © teamLab. natură digitală interactivă, sunet: teamLab.

teamLab, Abstract și concret – Între Yin și Yang (2021). © teamLab. Natura digitală interactivă, sunet: teamLab.

teamLab, Rezonând Pin și Azalee (2021). © teamLab. Instalație digitală interactivă, fără sfârșit, sunet: Hideaki Takahashi.

Urma Știri Artnet pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *