Expozitii

„O icoană a timpului nostru”: un artist vinde un pâine prăjită cu avocado solid-aur de 2,9 milioane de dolari la Berlin Art Week


Dacă credeți că 14 USD sunt un preț scump pentru pâinea prăjită de avocado la cafeneaua dvs. locală, ce zici de 2,9 milioane de dolari (2,5 milioane de euro)?

Acesta este costul artistului german Tim Bengel Cine vrea să trăiască pentru totdeauna?, o sculptură din aur pur aruncată dintr-un avocado pe un covrig.

Opera de artă, care scanează ca o mash-up a toaletei aurii a lui Maurizio Cattelan (America [2016]) Abanană cu bandă de duct (Comedian [2019]), este în vânzare acum, prin intermediul Galeria Rother. Piesa își va face debutul public mâine pentru Berlin Art Week, urmând să fie vizionată la un restaurant local, numitul potrivit Avocado Club.

Scopul Cine vrea să trăiască pentru totdeauna?, A explicat Bengel într-un comunicat de presă, urma să „înghețe zeitgeistul”. Pentru el, avocado există ca simbol al statutului la răscrucea mai multor tendințe: îngăduința milenară, boomul alimentar curat și impactul industriei mondiale a fructelor asupra mediului.

Tim Bengel cu sculptura sa.  Amabilitatea artistului.

Artistul Tim Bengel cu sculptura sa. Amabilitatea artistului.

El vede o analogie între creația sa și mitul grecesc al regelui Midas, căruia i s-a acordat dorința de a transforma orice în aur cu o singură atingere, pentru a muri mai târziu de foame. „Ceva similar se întâmplă astăzi în turbo-capitalism”, se arată în comunicatul de presă al lui Bengel, „care, în lăcomia sa de maximizare a profitului, își distruge propriii participanți”.

Pentru realizarea piesei, artistul în vârstă de 29 de ani a scanat în 3D 27 de bucăți diferite din prânzul său: cinci pene de avocado, felii de roșii și inele de ceapă; 10 frunze de rucola; și două jumătăți de covrigi de dovleac. Apoi a turnat fiecare piesă în aur de 18 carate și le-a reasamblat ca un sandviș.

În total, obiectul cântărește mai mult de 26 de kilograme – ceea ce este aproximativ echivalent cu un Corgi adult (deși cu o fracțiune din farmec). Galerie Rother a proiectat chiar și o carcasă specializată pentru a afișa lucrul, care doar a costat 47.000 de dolari (40.000 de euro), potrivit ziarului german Știri Stuttgart.

Într-o declarație, dealerul Christian Rother a spus că crede că lucrarea ar putea deveni „o icoană a timpului nostru”.

„[The sculpture] sperăm să facă valuri mari, cum ar fi Banksy mărunțit sau craniul acoperit cu diamante de Damien Hirst ”, a declarat Bengel pentru presa de presă.

Tânărul artist primul a devenit faimos în jurul anului 2017, când picturile sale meticuloase, realizate prin lipirea frunzelor de aur și a nisipului colorat pe pânze, au devenit virale online. Pentru Berlin Art Week din 2019, a construit un grădină amenințătoare în formă de craniu din arbuști de erică și pietre funerare din marmură.

Sculptura avocado a lui Bengel va fă-ți drum Stateide mai târziu în acest an, ajungând pentru Miami Art Week din decembrie.

Urma Știri Artnet pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a primi știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *