Expozitii

O expoziție revelatorie urmărește calea poetului Dante prin exil în Italia și operele pe care probabil le-a întâlnit – Vezi imaginile aici


O nouă expoziție de artă din Italia aruncă o privire oblică asupra vieții poetului Dante Alighieri, a cărui alungare din Florența sa natală în 1302 servește drept pivotul narativ al spectacolului.

Dante, care este cel mai faimos pentru că a scris Comedie divină, a fost oficial al guvernului florentin când a fost exilat în 1302 de rivalii politici. Silit să rătăcească peninsula italiană, a trecut prin el Roma, Verona și Bologna înainte de a se stabili în cele din urmă la Ravenna, unde a murit de malarie în 1321, la un an după finalizarea celei mai faimoase lucrări.

Expoziția de la Muzeul de Artă Orășenească din Ravenna („Arta în vremurile exilului”, până la 4 iulie) marchează 700 de ani de la moartea sa și se uită la principalele opere de artă pe care Dante le-ar fi putut vedea în călătoriile sale.

Vizualizare instalare.  Credit MAR - Muzeul de artă al orașului Ravenna.

Vizualizare instalare. Credit MAR – Muzeul de artă al orașului Ravenna.

Spectacolul include lucrări ale unor artiști care au fost venerați pe vremea lui Dante, inclusiv Cimabue, care este reprezentat de un mozaic important.

Lucrările la vedere au fost împrumutate de la o serie de instituții, inclusiv Luvrul și Galeriile Uffizi. Acesta din urmă a trimis două lucrări: Stigmatele Sfântului Francisc de Stăpânul Crucii și al Badia Poliptic de Giotto di Bondone.

Alți artiști din spectacol includ Arnolfo di Cambio, Nicola și Giovanni Pisano și Giuliano da Rimini, toți cunoscuți de Dante.

„Să cred că minunatele noastre mozaicuri bizantine l-au influențat și l-au inspirat pe Dante în scrierea ultimelor cântece ale Paradis stârnește o mare emoție și mândrie pentru noi ”, a declarat primarul Ravennei, Michele de Pascale, într-un comunicat.

„Împrumuturile prestigioase din întreaga Europă sunt atât expresii ale frumuseții atemporale, cât și surse extraordinare pentru inspirația lui Dante, care au informat măreția Comedia și a întregii producții a acestui poet suprem. ”

Vedeți mai multe imagini din spectacolul de mai jos.

Vizualizare instalare.  Credit MAR - Muzeul de artă al orașului Ravenna.

Vizualizare instalare. Credit MAR – Muzeul de artă al orașului Ravenna.

Maestră venețiană-Ravenna de la sfârșitul secolului al XIII-lea, Madonna Întronată cu Copil.  Paris, Musée du Louvre, Département des Sculptures, don.  Jean-Charles Davillier.  Credit MAR - Muzeul de Artă al orașului Ravenna.

Maestru venețian-Ravenna de la sfârșitul secolului al XIII-lea, Madonna Întronată cu Copil. Paris, Musée du Louvre, Département des Sculptures, don. Jean-Charles Davillier. Credit MAR – Muzeul de artă al orașului Ravenna.

Vizualizare instalare. Credit MAR – Muzeul de artă al orașului Ravenna.

<i> Bustul Papei Bonifaciu VIII </i> al lui Arnolfo di Cambio.  Împrumutat de la Vatican, Fabbrica di San Pietro in Vaticano.” width=”1024″ height=”683″ srcset=”https://news.artnet.com/app/news-upload/2021/05/MG_2587-1024×683.jpg 1024w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2021/05/MG_2587-300×200.jpg 300w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2021/05/MG_2587-50×33.jpg 50w” sizes=”(max-width: 1024px) 100vw, 1024px”/></p>
<p class=Al lui Arnolfo di Cambio Bustul Papei Bonifaciu VIII. Împrumutat de la Vatican, Fabbrica di San Pietro in Vaticano.

Polipticul din Badia al lui Giotto di Bondone (1295-1297).  Amabilitatea Galeriilor Uffizi.

Giotto al lui Bondone Polipticul din Badia (1295-1297). Vizualizare instalare. Credit MAR – Muzeul de artă al orașului Ravenna.

Vizualizare instalare.  Credit MAR - Muzeul de artă al orașului Ravenna.

Vizualizare instalare. Credit MAR – Muzeul de artă al orașului Ravenna.

Urma Știri Artnet pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *