Expozitii

O expoziție care deschide ochii în Ohio se uită la rolul matlasării în mișcările sociale americane radicale – vezi lucrările aici


Tradiție radicală: pilote americane și schimbări sociale
la Muzeul de Artă din Toledo
până la 14 februarie 2021

Ce spune muzeul: „Întrerupând așteptările noastre cu privire la cuverturi ca obiecte care oferă căldură și confort, această expoziție va explora poveștile complicate și adesea trecute cu vederea despre experiențele americane, oferind noi perspective pe teme, inclusiv acțiune și protest militar, drepturile civile, egalitatea de gen, estetica ciudată , și relațiile cu pământul și mediul înconjurător.

De ce merită să aruncăm o privire: Cuverturile vizualizate în acest spectacol sunt plasate pe fundalul mișcărilor sociale și al vieții politice din Statele Unite. Cu exemple de cuverturi care documentează și memorează criza SIDA, războiul din Vietnam și rasismul sistemic din SUA, poveștile țesute în aceste lucrări sunt mici pătrate ale unei istorii mai mari de patchwork.

Spectacolul urmărește istoria meșteșugului uitându-se la quilturile Gee’s Bend, practicieni contemporani precum Judy Chicago și Bisa Butler și artiști anonimi care au creat unele dintre lucrările vizibile. Butler, originară din Orange, New Jersey, spune despre lucrarea ei: „Spun povestea – această latură afro-americană – a vieții americane. Istoria este povestea bărbaților și femeilor, dar narațiunea este controlată de cei care țin stiloul ”.

Cum arată:

Panoul SIDA Memorial Quilt din proiectul NAMES.  Amabilitatea Muzeului de Artă Toledo.

Panoul SIDA Memorial Quilt din proiectul NAMES. Amabilitatea Muzeului de Artă Toledo.

TMA COVID-19 Quilting Bee Square de Caitlyn Gustafson.  Imagine oferită de Muzeul de Artă Toledo.

TMA COVID-19 Quilting Bee Square de Caitlyn Gustafson. Imagine oferită de Muzeul de Artă Toledo.

Aaron McIntosh, mică secțiune din Proiectul „Invaziv Queer Kudzu”, (2015-2020).  Amabilitatea artistului, Aaron McIntosh.

Aaron McIntosh, mică secțiune din Proiectul „Invaziv Queer Kudzu”, (2015-2020). Amabilitatea artistului, Aaron McIntosh.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *