Stiri

Noaptea Muzeelor: Tur virtual al Salonului Artelor Decorative – sâmbătă, la Muzeul Naţional Cotroceni


Muzeul Naţional Cotroceni anunţă lansarea, sâmbătă, a unui tur virtual al ediţiei a XVIII-a a Salonului Artelor Decorative, manifestare de tradiţie a instituţiei muzeale.

Evenimentul este organizat în cadrul ediţiei 2020 a Nopţii Muzeelor, care în acest an are loc cu respectarea normelor sanitare impuse de creşterea numărului de cazuri de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Cotroceni, transmis vineri AGERPRES, turul virtual al Salonului Artelor Decorative, de fapt, o prezentare într-un format modern de expunere a artelor decorative, cu 4 secţiuni: Famous, New Blood, History şi Portfolio Room, care poate fi urmărit accesând link-urile:

http://www.muzeulcotroceni.ro/evenimente/2020/09%2017_iulie_sad_2020.html
http://www.muzeulcotroceni.ro/proiecte/salonul_artelor_decorative/salon_2020.html

“Artele decorative ocupă un rol din ce în ce mai important în viaţa de zi cu zi. Orice subiect poate deveni un motiv, un pretext al unei compoziţii decorative, sursele de inspiraţie fiind inepuizabile. De la an la an, Salonul Artelor Decorative – un proiect iniţiat în anii ’90 şi reluat în urmă cu 3 ani, se transformă şi pune un nou accent pe un demers îmbogăţit cu alte unghiuri de interpretare decât cele cu care ne-am obişnuit anterior. În paralel cu promovarea şi valorificarea patrimoniului, cu accent pentru artele decorative, vom continua să punem la dispoziţia publicului, proiecte noi şi inedite, precum şi concepte moderne de expunere în cadrul unor evenimente de înaltă ţinută”, a declarat directorul general al muzeului, Liviu Jicman.

În expunere figurează artişti consacraţi – Marijana Biţulescu şi Ilie Rusu, cărora li se alătură tinerii artişti Erika Eva Popliceanu, Livia Elena Greaca, Maria Laura Greaca, Tudor Matache, Cosmina Maria Anghel, Alexandru Ranga şi Ioana Stelea.

Secţiunea History conţine o prezentare documentară a cercetării efectuate în anul 2019, ce se regăseşte în volumul bilingv “Patrimoniul cultural revizitat. Simpozionul de ceramic Medgidia 1971-1977”, realizat de Asociaţia UMA ED România, precum şi povestea formelor de lucru, a matriţelor din spaţiul dedicate Ceramicii al Combinatului Fondului Plastic, realizate în cadrul Galateea Contemporany Art, intitulată generic 2m3 de istorie. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Popescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.





Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *