Stiri internationale

Ne-am transformat muzeul într-un loc de votare. Iată de ce a făcut-o și cum va modela ceea ce facem în viitor


În noaptea de după prima dezbatere prezidențială din SUA, am simțit că fac zoom prin noroi. În timp ce mă uitam la rețeaua de fețe anxioase din întâlnirea noastră cu tot personalul, am recunoscut că mă simțeam mai interesat să mă târăsc în pat cu macaroane și brânză decât să discut despre lista noastră mondială de sarcini (programarea proiectanților de iluminat pentru fațadă, așezarea o e-explozie de membru, selectând noul scut Plexiglas perfect pentru biroul nostru de servicii pentru vizitatori).

Dar ceva m-a motivat să merg mai departe. În urmă cu trei luni, am luat o decizie care m-a ajutat să evit disperarea și să simt că, într-un fel mic, acționăm pentru schimbare: am decis să transformăm muzeul nostru într-un loc de votare pe 3 noiembrie și să fim parteneri cu artistul Amir Fallah să genereze o campanie de votare legată de o nouă comisie pentru ICA Sfântul Iosif.

Alison Gass. Foto: ICA San José.

A fost probabil o mișcare neortodoxă la doar patru săptămâni în conducerea mea la ICA (o slujbă pe care o simt incredibil de norocoasă să o am, întrucât atât de mulți colegi se confruntă cu probleme, disponibilizări și alte decizii de neimaginat în ceea ce privește personalul). Cu toate acestea, o confluență de evenimente – inclusiv cea de-a 40-a aniversare a noastră și prima tranziție de conducere a ICA din ultimii 20 de ani, ca să nu mai vorbim de turbulențele culturale, sociale și politice din 2020 – ne-a pus într-o poziție de a schimba drumul drastic, ca răspuns rapid la momentul respectiv. .

Făcând mișcări

Niciodată nu am simțit o asemenea urgență de a defini valorile noastre instituționale ca un sistem metric împotriva căruia să luăm decizii. Nevoia instituțiilor de artă de a sprijini și numi artiști, personal și conducerea culorilor BIPOC și de a implica și educa publicul cât mai larg posibil este mai importantă ca niciodată. Unicitatea programării noastre constă în gândirea la ceea ce putem face în mod specific în locul nostru, în acest moment repede.

Am fost deosebit de bine poziționați pentru a pivota. Suntem un mic kunsthalle pe o bază financiară rezonabilă. Nu ne bazăm pe veniturile din bilete (intrarea este gratuită) și nu suntem jugați de o anumită narațiune a istoriei artei (nu avem nicio colecție). Acest lucru a făcut posibilă întreprinderea un proiect hibrid de punere în funcțiune și acțiune civică care necesita o dedicare aproape completă a angajamentului public, strângerii de fonduri și marketing.

Fațada ICA San José cu lucrarea lui Amir Fallah.  Foto: ICA San José

Fațada ICA San José cu lucrarea lui Amir Fallah. Foto: ICA San José.

Înainte de a opta pentru a deveni un loc de votare, am conceput inițial proiectul ca un tip foarte diferit de preluare a muzeului: o comisie care acoperă fațada clădirii noastre, cu opțiunea de a se extinde până la ferestrele noastre de la nivelul străzii. Scopul este de a angaja noi comunități (San José, al treilea oraș ca mărime din California, este, de asemenea, printre cele mai diverse din țară), dar și de a permite arta – în special de personaje care au fost împinse pe nedrept la marginea istoriei artei principale și instituții de artă americane de masă – să existe în domeniul public, gata să fie împiedicat și să inspire.

Se naște o comisie

Amir H. Fallah, un artist la care mă gândesc de mai mulți ani, a acceptat imediat să preia comisia inaugurală. Însușindu-și imagini din istorie, geografie, surse populare și istorice de artă și referințe personale și universale, Fallah indică propria navigare a identității sale iraniene și americane, amintindu-ne că a fi american astăzi înseamnă adesea că nu te identifici doar cu niciunul naționalitate sau patrimoniu.

Când l-am sunat pe Amir cu ideea complet impracticabilă de a realiza trei tablouri masive într-o ordine scurtă, am fost de acord că piesa va trebui finalizată înainte de a vorbi direct despre alegerile prezidențiale din SUA. Cu toate acestea, în acele conversații timpurii, nu ne gândeam să dedicăm în totalitate proiectul inaugural inițiativelor electorale. Acest lucru sa dezvoltat prin întâmplare.

Amir H. Fallah. Foto: Amabilitatea artistului și a lui Shulamit Nazarian.

MACLA / Mișcarea artei și culturii latino-americane – un spațiu hibrid de arte urbane înrădăcinată în experiența Chicano / Latino în josul blocului de la ICA – servise de mult ca loc de votare. Anul acesta, având în vedere complicațiile opririi, nu au putut să o facă.

În conversația cu Anjee Helstrup-Alvarez, directorul MACLA, am decis, ca o serie de muzee și galerii din toată țara, să intervenim pentru a servi ca centru de vot. Aceasta a presupus în esență subînchirierea spațiului nostru către Comisia Electorală din Santa Clara fără taxă timp de patru zile și asigurarea personalului pentru gestionarea facilității în timp ce echipele electorale au transformat spațiul într-un centru de votare.

Scoateți votul

Am căutat să facem pictura murală și centrul de voturi un proiect complet împletit, lucrând cu Amir pentru a adapta imagini din picturile sale recent realizate pentru afișe în adăposturile de autobuze din ipsos din San José și din împrejurimi, care au fost suprapuse cu citatul lui Michelle Obama, îndemnând toți să „voteze ca viața ta depinde de ea ”, împreună cu informații despre alegători pentru județul Santa Clara.

Liniile directoare pentru reclame, furnizate de compania media care administrează aceste spații, au declarat că acestea nu ar putea fi în mod vădit politice sau partizan. Dar nu am avut nicio împingere asupra acestei formulări, nici asupra acestor fragmente de text adecvat în pictura murală a lui Fallah, inclusiv „o lume fără granițe …” și „amintește-ți copilul meu, nicăieri nu este în siguranță …”

Una dintre bannerele lui Amir Fallah Get Out the Vote. Foto: ICA San José.

A început să simțim ca și cum am trăi cu adevărat mantra „muzeele nu sunt neutre”, parteneriat cu un artist pentru a valorifica platforma noastră pentru a face schimbări, pentru a îndemna acțiuni și pentru a implica o comunitate într-o responsabilitate civică care are foarte puțin de-a face cu mersul pentru a vedea arta într-un muzeu.

Dar mediul nostru pentru acest mesaj este în continuare opera artistului. Colaborarea evidențiază legăturile indisolubile dintre lumea politică și spațiul muzeal contemporan – ceva care poate reprezenta o misiune revizuită sau rafinată pentru ICA San José care merge mai departe.

Un moment fertil

Nu sunt singurul care profită de acest moment pentru a ne reevalua modul fundamental de lucru. Anjee Helstrup-Alvarez la MACLA și un grup de alți lideri de gânduri au format recent platforma Cultural New Deal, care îndeamnă liderii culturali să considere că „principala întrebare cu care ne confruntăm cu toții acum este dacă vom ieși din această eră alegând să menținem aceleași sisteme și credințe care susțin actuala cultură a diviziunii și a morții sau dacă vom merge mai departe spre un viitor mai drept, împărtășit, ghidat de concepții despre lume care favorizează colaborarea și mutualitatea. ”

Unul dintre adăposturile autobuzelor lui Amir Fallah. Foto: ICA San José.

Poate că acesta este un moment în care organizațiile de artă minuscule și agile, precum a noastră, pot valorifica ușurința de a conduce o navă mică pentru a naviga spre schimbări la scară mai mare. Într-adevăr, combinația dintre proiectul fațadei și centrul de vot ar putea forma semința unui nou mod de a defini ceea ce ar putea fi un ICA într-un mare centru urban. Cu siguranță nu vom revizui oficial misiunea ICA în câteva luni – dar putem interioriza experiența ca o foaie de parcurs pentru viitor. Ne putem dedica banii de marketing, spațiul nostru fizic și energiile angajaților noștri pentru angajarea problemelor pe care suntem de acord că sunt cele mai urgente.

Deocamdată, cea mai urgentă problemă este eliminarea votului. Sper că oamenii vor urma pe Michelle Obama și Amir Fallah și pe mulți alții care îi îndeamnă să facă acest lucru – pentru că viața lor depinde de asta.

Alison Gass este directorul Institutului de Artă Contemporană San José.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *