Stiri internationale

Muzeul Științei a semnat o clauză de bâlbâire cu ShellMuzeu de ștință în Londra a semnat o clauză gagging într-un acord de sponsorizare cu Shell International. Acordul, care a fost văzut de Știrile canalului 4, a fost pentru sponsorizarea Shell a expoziției „Planeta viitorului nostru”, care a fost deschisă în mai. Este necesar ca Muzeul Științei și administratorii săi să aibă grijă rezonabilă „nu în niciun moment” în timpul expoziției pentru a „face vreo declarație sau a publica orice publicitate sau să fie implicați în orice alt mod în orice conduită sau problemă care poate fi în mod rezonabil prevăzută ca fiind discreditarea sau deteriorarea bunăvoință sau reputația sponsorului ‘. Jonathan Newby, director interimar și șef executiv la Science Museum Group, a declarat într-o declarație: „Respingem în totalitate afirmația nejustificată conform căreia curatorii noștri au fost în vreun fel inhibați în îndeplinirea rolului lor vital într-un mod expert, independent și aprofundat. ‘ Valoarea acordului de sponsorizare pentru Muzeul Științei nu a fost făcută publică.

Sculptorul Phillip King (1934-2021) a murit. Născut în Tunisia și mutându-se la Londra în 1945, King a citit limbi moderne la Cambridge înainte de a studia sculptura la St Martin’s School of Art, unde a fost predat de apropiatul său contemporan Anthony Caro. La fel ca Caro, după ce a predat el însuși la St Martin timp de un an, King a lucrat ca asistent al lui Henry Moore. După ce lucrarea sa a fost inclusă în spectacolul de sculptură „Noua generație” de la Whitechapel Gallery în 1965, King a avut mai multe expoziții solo în Statele Unite, precum și o retrospectivă la Whitechapel în 1968 și alta la Hayward Gallery în 1981. sculpturile pot fi găsite în spații publice din întreaga lume, cu un proiect final, Runda din Rennes, care va fi dezvăluit în orașul francez la sfârșitul acestui an. A avut o lungă și ilustră carieră ca profesor, mai întâi la St Martin’s din 1959–1980, apoi ca profesor de sculptură la Royal College of Art din 1980–90 și, în cele din urmă, la Royal Academy Schools din 1990–99. King a fost ales președinte al Royal Academy of Arts în 1999, funcție pe care a ocupat-o până în 2004.

Xavier Rey a fost numit director al Centrului Pompidou în Paris. În actualul său rol de director al muzeelor ​​de Marsilia, Rey, în vârstă de 39 de ani, este responsabil pentru 19 site-uri și a organizat expoziții despre suprarealismul în arta americană, Man Ray și moda. La Muzeul d’Orsay, unde Rey a fost director de expoziții, a co-curatat spectacolul „Cézanne Portraits” în 2017, printre altele. Laurent Le Bon, noul președinte al Centrului Pompidou, a lăudat „dinamismul, bunăvoința, experiența la fața locului și deschiderea sa către artă, combinate cu abilitățile sale manageriale” ale lui Rey. La sfârșitul anului 2023, Centrul Pompidou se va închide timp de patru ani pentru lucrări de întreținere esențiale. Scopul este redeschiderea în 2027 pentru a 50-a aniversare a muzeului.

Muzeul American de Istorie Naturală din New York (AMNH) își dă în judecată asigurătorul, susținând că i sa refuzat în mod ilegal acoperirea pentru pierderile sale, în valoare de aproximativ 37 de milioane de dolari, susținută din cauza închiderii sale timp de șase luni anul trecut din cauza pandemiei Covid-19. Într-o plângere civilă depusă vineri, 23 iulie, la Curtea Supremă din New York, muzeele susțin că asigurătorul său, Affiliated FM Insurance Company, și-a respins în mod greșit cererea de despăgubire de două ori. Conform interpretării politicii „tuturor riscurilor” a muzeului, FM afiliat a oferit o sumă maximă de 200.000 USD pentru a acoperi pierderile AMNH.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *