Expozitii

Muzeul Național al Femeilor din Arte vă dorește să trimiteți rețete de familie pentru o nouă expoziție


Ceea ce gătim – și cum îl gătim – spune multe despre cine suntem. Codificat în fiecare cină elaborată răspândită și umilă masă de luni seara pentru una este o imagine a locului în care ne naștem, de unde provin strămoșii noștri și a modului în care trăim acum.

Ce spune masa ta preferată despre tine? Pentru “RECLAMARE: Rețete, remedii și ritualuri”, O viitoare expoziție virtuală la Muzeul Național al Femeilor în Arte (NMWA) din Washington, DC, curatorul Melani N. Douglass vrea să știe.

Douglass invită pe oricine și pe toată lumea să-și împărtășească rețetele preferate printr-un formular online. Vi se va cere să împărtășiți lista de ingrediente, o imagine și instrucțiunile, precum și câteva tarife din culise: de unde a venit acest fel de mâncare? De la cine? Cum și când îl mănânci?

Trimiterile vor fi colectate într-un portal interactiv setat să fie difuzat pe 18 ianuarie.

Rirkrit Tiravanija, Untitled (se epuizează), 2013, cu interpretarea lui Mai Ueda.  Fotografie oferită de MONA Museum of Old and New Art, Hobart, Tasmania, Australia / Rémi Chauvin.

Rirkrit Tiravanija, Fără titlu (a rămas fără timp), 2013, cu interpretarea lui Mai Ueda. Fotografie prin amabilitatea MONA Museum of Old and New Art, Hobart, Tasmania, Australia / Rémi Chauvin.

Mai puține locuri de comuniune sunt mai universale decât masa de bucătărie, spune Douglass, astfel încât spectacolul ia ca punct de plecare acel pilon de încredere al domesticității. În plus față de rețetele crowdsourced, curatorul a însărcinat, de asemenea, nouă artiști interdisciplinari (inclusiv ea însăși) să împărtășească propriile creații pe bază de alimente – și să documenteze fiecare pas al drumului.

„Am vrut să ne ofere o imagine a ceea ce îi hrănește”, explică curatorul. „Deci, dacă ceea ce te hrănește este o masă rapidă după sală, atunci dă-mi asta. Dacă ceea ce te hrănește este o masă mai stratificată și mai texturată cu prietenii sau o mâncare legată de o practică spirituală sau de wellness, atunci dă-mi asta ”.

„Ce, continuă Douglass, este arta care are grijă de artist? Asta vreau să văd. ”

Daphne Wright, Masa de bucatarie (2014). Amabilitatea artistului și a Galeriei Frith Street.

Deși masa este metafora centrală, expoziția în sine va arăta mai degrabă ca o carte de bucate. Rețetele vor fi sortate într-un catalog, căutabil după cuvinte cheie. Ideea este de a lega atât ingredientele, cât și experiențele culturale: căutați rețeta unui străin pentru a utiliza dovleceii în frigiderul dvs. și s-ar putea să veniți doar cu o epifanie care nu suntem atât de diferiți ca și voi.

„Scopul spectacolului este de a crea spații în care vă vedeți și vă vedeți în munca altora”, spune Douglass. Pentru cei care provin din culturi care nu sunt albe, procesul ar putea implica, de asemenea, recuperarea unei bucătării care a fost adecvată și gentrificată.

„Trebuie să mă opresc și documentează procesul, oamenii spunând: „Nu m-am gândit niciodată de ce am folosit acest ulei de măsline peste acel ulei de măsline sau de ce am combinat acest ingredient cu acela”, spune Douglass. „Vreau să revendicăm modul în care aceste spații ne leagă. ”

RECLAMARE: Rețete, remedii și ritualuri”Va fi vizibil prin Muzeul Național al Femeilor în Arte, 18 ianuarie – 31 decembrie 2021.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *