Stiri internationale

Muzeul de Artă Islamică din Berlin primește 9 milioane de euro de la fundația saudităRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Muzeul de Artă Islamică din Berlin primește 9 milioane de euro de la fundația saudită | Muzeul de Artă Islamică din Berlin a primit o donație de știri de la Alwaleed Philanthropies, o fundație caritabilă deținută de prințul Alwaleed Bin Tala, rapoartele Art Newspaper. Proiectele care urmează să fie finanțate prin donație includ programul Multaqa, care pregătește refugiații sirieni și irakieni ca ghizi ai muzeelor, precum și extinderea programelor culturale și educaționale la muzeu și în școli.

Graffiti artistul Ben Eine acuzat de agresiune | Graffitistul Ben Eine a fost acuzat de agresiune, în urma unui incident la galeria Serpentine Sackler din Londra la începutul acestei luni, Rapoarte Frieze. Ben Eine, al cărui nume real este Benjamin Flynn, este cel mai bine cunoscut pentru pictura literelor alfabetului pe panourile obloanelor din estul Londrei.

Gagosian și Jeff Koons depun moțiune pentru respingerea procesului Tananbaum | Gagosian Gallery, Inc. și Jeff Koons LLC au depus o cerere la New York pentru a respinge un proces, adus împotriva lor de colecționarul Steven Tananbaum, Rapoarte Frieze. Tananbaum a descris motivele costumului său ca „ne-livrare” a trei sculpturi Koons pe care a acceptat să le cumpere de la galerie în septembrie 2014.

Lectură recomandată | În hiperalergic, Matt Stromberg rezumă discursul de începere al Helen Molesworth la Universitatea din California, în care curatorul a susținut că lumea artei și culturii a devenit „striată de presiunea” intereselor financiare ca niciodată. În ARTnews, Laurie Hurwitz vorbește cu Catherine Grenier, directorul Institutului Giacometti din Paris, care și-a deschis porțile către public și conține o reconstrucție a studioului artistului din Montparnasse – un loc atât de esențial pentru practica sa, ne amintește Grenier, că artistul odată „l-a asemănat cu interiorul craniului”.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *