Stiri

MNŢR: Expoziţia ‘(Auto)ficţiuni’ – deschisă marţi, într-un spaţiu nou, destinat creaţiei contemporane


Muzeul Naţional al Ţăranului Român lansează, începând de marţi, un spaţiu destinat creaţiei contemporane, în sala MNŢRplusC, aflată la subsol, sub Studioul Horia Bernea.

Prima expoziţie care va fi găzduită în acest spaţiu este intitulată “(Auto)ficţiuni”.

Potrivit unui comunicat al MNŢR, transmis luni AGERPRES, pornind de la ideea că Muzeul Ţăranului a fost şi va fi mereu “un spaţiu viu”, propunerea de a transforma această sală într-un teren de experiment artistic este o iniţiativă care urmăreşte să coaguleze o comunitate nouă formată din artişti activi pe scena de artă şi urmăritorii ei.

“Expoziţia de deschidere propune trei artişti cu limbaje foarte diferite de expresie, judecând prin prisma metodelor prin care îşi dezvăluie universurile personale. Este o intersecţie de bule individuale pe un teren neutru de joc. Olimpiu Bandalac (n. 1955), Raluca Ilaria Demetrescu (n. 1969) şi Giuliano Nardin (n. 1978) sunt artişti care lucrează şi trăiesc în Bucureşti, deci ale căror corpusuri de lucrări au fost generate în acelaşi areal cultural. Ce îi leagă pe cei trei în expoziţia ‘(Auto)ficţiuni’ este un filon al sensibilităţii, care se manifestă fie prin elemente de (auto)reflexie şi (auto)ficţiune – cazul Ralucăi Ilaria Demetrescu sau prin candoarea unui univers atât de personal, precum cel al lui Giuliano Nardin, până la metoda unei cercetări aproape medicale, de laborator, a volatilităţii vieţii în toate mediile ei (antropice sau naturale) la Olimpiu Bandalac”, se precizează în comunicat.

Unul dintre obiectivele acestui program este cartografierea unei reţele de artişti şi curatori care să colaboreze pe un teren instituţional, într-un cadru programatic actual, un obiectiv secundar constând în monitorizarea procesului de creaţie ca act artistic în producţii noi culturale.

Selecţia artiştilor ale cărora lucrări vor fi expuse în noul spaţiu al MNŢR va fi realizată de Ilina Schileru, coordonator de programe speciale. Aceste programe vizează producţia de expoziţii de artă contemporană cu artişti români şi străini şi workshopuri de incluziune socială prin artă pentru copii români, imigranţi şi refugiaţi, având ca tutori inclusiv artişti care vor expune în noul spaţiu.

Expoziţia, cu acces gratuit, va putea fi vizitată până pe 20 mai, de miercuri până duminică, între orele 13,00 şi 18,00. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Popescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *