Stiri

MNAC anunţă prelungirea termenului pentru înscrierea la procedura de achiziţii publice de artă contemporană


Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) anunţă prelungirea până la 30 septembrie, ora 17,00, a termenului pentru înscrierea dosarelor în cadrul primei proceduri de achiziţii publice de artă contemporană din ultimii 12 ani.

Potrivit unui comunicat al MNAC, transmis miercuri AGERPRES, dosarul de participare se trimite în format digital, direct sau prin wetransfer.com la adresa de e-mail: achizitii.opere@mnac.ro.

MNAC precizează că va achiziţiona numai lucrări originale, cu caracter de unicat.

În ceea ce priveşte mediile care implică multiplicare, serii, ediţii (tehnici grafice, tehnici fotografice, artă digitală, film/video, sculptură turnată, piese de artele focului, etc.), MNAC arată că nu este interesat decât de ediţii limitate şi încurajează achiziţionarea primului exemplar, a întregii serii şi a matriţei originale, după caz.

Totodată, muzeul încurajează pentru artiştii născuţi până în anul 1965 oferta de lucrări cu valoare istorică, realizate preferabil până în 1990.

MNAC încurajează aplicanţii să facă şi un efort curatorial referitor la propria operă şi să includă în ofertă, alături de piesele propuse, materiale documentare cu valoare de unicat legate de producerea/traseul acestora.

Anul acesta, bugetul MNAC a fost suplimentat de Ministerul Culturii cu 2.000.000 de lei pentru achiziţia publică de lucrări de artă contemporană. Procedura se va derula în două faze distincte: selecţia competitivă, urmată de negocierea fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare (procedură distinctă de atribuire) cu fiecare dintre câştigătorii selecţionaţi de juriu.

Noua sesiune de achiziţii de artă contemporană vizează creaţia artiştilor vizuali în viaţă, originari din România, activi pe scena de artă în ţară şi/sau în străinătate, indiferent de mediul în care lucrează şi este menită să crească patrimoniul cultural gestionat prin colecţia MNAC.

Juriul este format din 11 membri titulari şi doi supleanţi, iar în structura sa se vor regăsi reprezentanţi ai Consiliului Ştiinţific al MNAC, ai universităţilor de profil din Bucureşti şi din ţară, ai sectorului independent, precum şi specialişti desemnaţi de Uniunea Artiştilor Plastici.

Conform MNAC, strategia acestei sesiuni de achiziţii se va sprijini pe cei doi poli creaţi în ultimii ani: Expoziţia permanentă şi Centrul de Documentare şi Cercetare a Culturii Vizuale ”Mihai Oroveanu”. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Popescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Gabriela Badea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Source link

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *