Stiri

Ministrul Bogdan Gheorghiu, mesaj dedicat comemorării victimelor Holocaustului: Omenirea trebuie să-şi aminteascăOmenirea trebuie să-şi amintească victimele Holocaustului pentru a nu repeta greşelile trecutului şi pentru a nu mai supune niciun om la suferinţe şi experimente inumane, afirmă ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, într-un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

"Astăzi, 27 ianuarie, este o zi importantă pentru întreaga lume, o zi prin care comemorăm victimele Holocaustului şi care ne determină să fim mai conştienţi de ororile unui regim, atunci când democraţia nu mai are niciun cuvânt de spus. La 27 ianuarie 1945, cel mai mare lagăr nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau a fost eliberat. Omenirea trebuie să-şi amintească despre acest eveniment pentru a nu repeta greşelile trecutului, pentru a nu mai supune niciun om la suferinţe şi experimente inumane. Este o grea şi tristă moştenire universală, dar pe care trebuie să o cunoaştem şi să păstrăm un moment de reculegere în numele victimelor acestui lagăr", a scris Gheorghiu pe Facebook.

Ministrul Culturii arată că Suceava, judeţul pe care îl reprezintă în Parlamentul României, are "o îndelungată istorie de bună convieţuire cu minoritatea evreiască, atât de afectată de nemiloasa 'roată' a celui de-al Doilea Război Mondial".

"De altfel, pe dealul Horodişte, din localitatea Siret, se află cel mai vechi cimitir evreiesc din Europa de Est, inclus din anul 2015 pe Lista monumentelor istorice din judeţul Suceava, având codul de clasificare SV-IV-s-B-05715. Astfel de locuri ar trebui să reprezinte spaţii de reflecţie şi să fie vizitate şi de tinerele generaţii pentru a nu uita trecutul", a mai scris Bogdan Gheorghiu. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Popescu, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)

 

Citeşte şi:

 

27 ianuarie – Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului (ONU)Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *