Dezbateri

Mamele minore au nevoie de îndrumare, nu de stigmatizare! Născut în România cu Marinela P. Raţă de la Asociația Dream Project, duminică, 7 ianuarie, de la ora 16.00


Primul copil care a venit pe lume în 2021, în noaptea de Revelion, s-a născut în județul Mureș, iar mama avea doar 15 ani. Potrivit Eurostat România e pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte rata naşterilor în rândul minorelor. În timp ce în la nivel european numărul mamelor minore nu depășește 4%, în România procentul este de 12,3%. Aproape 18.000 de adolescente nasc anual în România.

Povestea Dream Project a început când Marinela P. Raţă și Oana Mardaloescu au decis să-și extindă prietenia și să facă bine unor mame vulnerabile. La început, în 2017, au organizat mici campanii de fundraising pentru Dodo Baby Box, primul trusou al bebelușului pe model finlandez din România, și cărau împreună cutiile pentru nou-născuți în maternități din București, acolo unde au găsit și primele mame minore.

Asociația susține drepturile mamelor vulnerabile din România. Sprijină prin programe de prevenție și intervenție mamele minore, mamele singure sau fără venituri, aflate în risc de excluziune socială și sărăcie.

 “Mamele minore au nevoie de îndrumare, nu de stigmatizare”, cred cei de la Asociația Dream Project a cărei fondatoare Marinela P. Raţă este invitată la Născut în România pe 7 februarie 2021, de la ora 16.00, la Radio România Cultural. Realizator: Anamaria Spătaru.

 Credit foto: Bogdan DincăSursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *