Expozitii

Lumina naturală a mărcii de bere Cheapo spune că noua sa cascadă de marketing este cea mai scumpă operă de artă din toate timpurile


Care este cea mai ridicolă campanie de marketing din lumea artei din toate timpurile? Este al lui Maurizio Cattelan Banana de 120.000 de dolari, lipit de perete la Art Basel Miami Beach? Este vânzarea de Salvator Mundi, portretul lui Iisus presupus de Leonardo da Vinci care s-a vândut pentru un absurd 450,3 milioane dolari la Christie’s la sfârșitul anului 2017?

Sau este cel dezvăluit astăzi la Grand Central Terminal din New York?

Campania respectivă, intitulată Da Vinci al datoriei, este alcătuit dintr-o masă suspendată de 2.600 de diplome autentice de colegiu oferite de adevărați absolvenți de facultate din SUA.

Confuz? Ideea este că, cu costul unei educații medii de patru ani la facultate la aproximativ 180.000 de dolari, valoarea cumulată a afișării diplomei sună la aproape 470 de milioane de dolari, depășind costul spargerii recordurilor Salvator Mundi.

Și mai surprinzătoare este forța din spatele spectacolului: Lumina naturală, marca de bere ieftină și populară numită cu afecțiune „Natty Light” de către fanii săi – în principal studenți atrași de numărul său scăzut de calorii și, cel mai important, prețul său mai scăzut.

Natty Light's "instalare de artă." Amabilitatea luminii naturale.

„Instalarea de artă” a lui Natty Light Amabilitatea luminii naturale.

Brandul se află acum în al patrulea an al unui angajament de 10 ani, 10 milioane de dolari, pentru a distribui anual 1 milion de dolari studenților și absolvenților „care sunt împovărați de povara datoriei”, a declarat Daniel Blake, vicepreședinte al mărcilor de valoare la Anheuser- Busch, care deține Lumina Naturală.

Cei interesați să obțină o parte din acești bani trebuie să-și spună povestea de ce au urmat facultatea 21 martie. Patruzeci de câștigători vor primi fiecare 25.000 de dolari.

„Datoria colegiului este una dintre cele mai importante probleme sociale din țară astăzi”, a spus Blake într-un interviu telefonic cu Artnet News. „Peste 45 de milioane de americani au datorii la facultate. Suma totală a datoriei este de peste 1,7 trilioane de dolari și continuă să crească. Ne-am simțit puternic să punem o miză în teren și să sprijinim acei oameni care chiar au nevoie de ea. ”

Deci, de ce să numim proiectul o operă de artă?

„Lumea artei este plină de etichete de preț absurde pe care majoritatea oamenilor le consideră imposibil de justificat”, a spus Blake. „Asta a făcut ca acesta să fie mediul perfect pentru această campanie.”

Diplomele sunt suspendate în aer „de parcă un vânt de vânt tocmai le-ar fi împrăștiat pe toate cele 2.600 din spațiul cavernos, de 6.000 de metri pătrați”, potrivit unui comunicat de presă.

Natty Light's "instalare de artă." Amabilitatea luminii naturale.

„Instalarea de artă” a lui Natty Light Amabilitatea luminii naturale. . Amabilitatea luminii naturale.

Instalația este menită să sublinieze scara enormă a datoriei studenților și haosul pe care îl creează pentru cei înfrânți de ea.

Blake a declarat pentru Artnet News că marca a fost surprinsă de răspunsul nerăbdător pe care l-au primit de la absolvenții care și-au trimis diplomele – mai ales având în vedere că compania nu le-a spus niciodată cum vor fi utilizate certificatele. (Studenții au primit 100 USD în schimbul „închirierii” diplomelor lor.)

Ca parte a cascadoriei, Natural Light a declarat într-un comunicat că „solicită buzunarele adânci ale lumii artei fine” să ia în considerare licitarea „pentru opera de artă istorică”.

Deci este de vânzare? Și ce zici de acei studenți care și-au închiriat temporar diplomele și le așteaptă înapoi?

„Dacă înseamnă să oferim mai multor oameni posibilitatea de a se bucura de experiența facultății fără datoria care urmează, suntem cu toții urechi”, a spus Blake.

„Natty este dedicat să facă tot ce putem pentru a oferi soluții reale datoriei colegiului și, dacă există un ofertant serios, știi unde să ne găsești. Dacă există un ofertant dispus să plătească 470 de milioane de dolari pentru piesă, ne vom consulta cu fiecare participant care ne-a împrumutat diploma pentru a vedea dacă vor fi dispuși să vândă această piesă. ”

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *