Stiri

Lucrări de artă în valoare totală de 12 milioane de euro – expuse la Art Safari


Lucrări semnate de Gheorghe Petraşcu, Sabin Bălaşa, Gili Avissar, în valoare totală de 12 milioane de euro, vor fi expuse, începând de vineri, până pe 20 septembrie, în cadrul Art Safari.

Anul acesta, evenimentul se desfăşoară în premieră, în două spaţii: în Victoria Tower, din centrul Capitalei, unde sunt amenajate pavilioane pentru opere de artă şi în AFI Cotroceni, unde vizitatorii au acces gratuit şi pot descoperi instalaţii inedite.

 Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO


Spaţiul din centrul Bucureştiului are 11.000 de metri pătraţi şi fiecare nivel are un concept distinct, a explicat directoarea Art Safari, Ioana Ciocan, joi, într-o conferinţă de presă. La parter este un spaţiu dedicat copiilor, unde vor fi expuse desene realizate de cei mici.

La primul etaj sunt expuse lucrări ale lui Gheorghe Petraşcu, cel de-al doilea etaj este dedicat operei lui Sabin Bălaşa, iar ultimele două etaje sunt dedicate Şcolii de la Bucureşti, respectiv Guerrilla Girls.

 Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO


În atriumul spaţiului este expusă o lucrare textilă de mari dimensiuni creată de artistul israelian Gili Avissar, Israelul fiind ţara invitată la Art Safari, anul acesta.

În total, la Art Safari sunt expuse 800 de lucrări, în valoare de 12 milioane de euro şi aproximativ 40 de instituţii au contribuit pentru ca aceste opere să fie văzute de public. Camera Deputaţilor din România a împrumutat, din gestiune proprie, în premieră naţională, opt lucrări de artă semnate de Sabin Bălaşa.

 Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO


Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate pe tickets.artsafari.ro.

Art Safari va putea fi vizitat şi noaptea, în fiecare vineri şi sâmbătă, de către grupuri restrânse de vizitatori, care se vor bucura de tururi ghidate, art performance şi muzică live, arată organizatorii.

 Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO


Ei precizează că accesul fiecărui vizitator în spaţiul expoziţional se va face controlat, iar traseul de vizitare va fi unul tip circuit unidirecţional, prin stabilirea unor fluxuri de vizitare, în zone expoziţionale diferite. Vizitatorilor le va fi verificată temperatura la intrarea în spaţiul expoziţional, aceasta fiind o condiţie obligatorie de acces. De asemenea, accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării corespunzătoare a măştii pe toată durata vizitei. Vizitatorii vor fi rugaţi să îşi spele mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, pus la dispoziţie la intrarea în Art Safari, şi în multiple alte puncte, la fiecare nivel. AGERPRES/(AS – autor: Oana Ghiţă, editor: Mihai Simionescu, editor online: Adrian Dãdârlat)

 

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Source link

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *