Dezbateri

„Laboratorul de Muzică” susține educația muzicală și stimularea creativității copiilor – Radio România Cultural


„Laboratorul de Muzică”, un proiect cultural dedicat stimulării educației muzicale, cu focus pe școlile rurale din România, a fost prezentat în zece școli din județul Vâlcea. Cu această ocazie, fiecare dintre cele zece școli vizitate a primit din partea Asociației Culturale ISVOR, organizatoarea acestui proiect, câte o claviatură electronică completă (fiecare fiind dotată cu stativ dedicat și căști audio pentru studiu individual), precum și o serie de materiale didactice alternative, dezvoltate în cadrul proiectului. Claviaturile electronice și materialele didactice au intrat astfel în dotarea școlilor, punând bazele „Laboratorului de Muzică”.

Pentru a putea folosi claviaturile, copiii vor avea la dispoziție „Dicționarul Instrumentelor Muzicale” – 15 filme scurte de prezentare a instrumentelor muzicale, cu un limbaj clar și prietenos care oferă informații de bază în cinci minute de ilustrație animată. Materialul muzical a fost înregistrat în luna august la Universitatea Națională de Muzică din București împreună cu 16 tineri muzicieni.

Școlile interesate să participe la ediția următoare, își pot exprima intenția de participare completând un formular disponibil pe www.laboratoruldemuzica.ro . Până atunci însă, rezultatele primei ediții sunt la dispoziția tuturor profesorilor și elevilor: atât „Dicționarul Instrumentelor Muzicale”, cât și alte materiale educative și informative (portretele compozitorilor ce apar în „Dicționar”, interviuri cu tinerii muzicieni și muzicologi implicați în realizarea materialelor). Toate acestea pot fi consultate gratuit prin intermediul platformei online www.laboratoruldemuzica.ro.

„Laboratorul de Muzică” s-a născut la inițiativa unui cuplu de artiști independenți: Oana Ivașcu și Daniel Ivașcu, fondatorii ansamblului Imago Mundi și ai Asociației Culturale ISVOR. Ei au dorit să susțină educația muzicală în școlile primare și gimnaziale, stimulând astfel dezvoltarea creativității copiilor. După cum se știe, studierea unui instrument muzical îmbunătățește abilitățile de memorare și atenția distributivă; îmbunătățește abilitățile motrice/de coordonare; îmbunătățește cunoștințele de matematică, cititul și abilitățile de înțelegere; ajută la responsabilizare.
Mai multe informații despre „Laboratorul de Muzică” găsiți pe www.laboratoruldemuzica.ro, iar despre proiectele Asociației Culturale ISVOR pe www.isvor.ro.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *