International

Ken Hensley, omul cu Lady in Black – Suplimentul de cultură


Unul dintre veteranii rockului, Ken Hensley, a încetat din viață la vârsta de 75 de ani, plâns de toți muzicienii de gen și de foștii săi colegi din trupa Uriah Heep, alături de care a înregistrat de-a lungul anilor celor mai mari succese ale formației britanice.

De fapt, Hensley a fost unul dintre elementele cele mai importante ale acestui succes. Uriah Heep s-a bucurat de cea mai mare popularitate în anii ’70, când oferea publicului un amestec foarte gustat de heavy metal și rock progresiv. Hensley, care cânta la chitară și mai ales la clape (a fost unul dintre muzicienii care au impus acest instrument ca parte importantă în arhitectura unei for­mații), a compus, singur sau în colaborare, piesele cele mai de succes ale trupei, cum ar fi hiturile Easy Livin’ sau Lady in Black. Alături de Uriah Heep, Hensley a petrecut aproape zece ani, înregistrând 13 albume, inclusiv albumul lor cel mai de succes, Return to Fantasy (1975).

Recent, Hensley a vorbit despre acea perioadă când Uriah Heep umplea arene uriașe și vindea milioane de albume: „Ca să fiu sincer, a fost ca un vis nebunesc. Este ches­tia la care visezi atunci când ești un puști, când vrei să îți vezi numele pe afișe uriașe, când vrei să te vezi în topuri. Iar apoi, când cele mai nebunești visuri se împlinesc, descoperi că poți reacționa în două feluri, fie exagerezi și îți spui că meriți tot ce ți se întâmplă, fie stai, te minunezi și te întrebi ce va ur­ma. Cred că noi, formația, am fost oarecum copleșiți de succes“.


Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *