Expozitii

Josef Albers și Giorgi Morandi


În aceste vremuri tulburi, creativitatea și empatia sunt mai necesare ca oricând pentru a acoperi diviziunile și a găsi soluții. Artnet News Art and Empathy Project este o investigație în curs de desfășurare a modului în care lumea artei poate contribui la îmbunătățirea inteligenței emoționale, inspirând idei și inspirație de la creativi, lideri de gândire și mari opere de artă.

Albers și Morandi: Niciodată terminat
la David Zwirner, New York
până la 3 aprilie

Ce spune galeria: “Ambii [Josef] Albers și [Giorgio] Morandi sunt cel mai bine cunoscuți pentru elaborările lor de decenii de motive singulare: din 1950 până la moartea sa în 1976, Albers și-a folosit formatul pătrat cuibărit pentru a experimenta combinații cromatice nesfârșite și efecte perceptive, în timp ce Morandi, în naturile sale moarte intime și peisajele ocazionale, înțelegerea percepțională a spectatorilor și memoria obiectelor și spațiilor cotidiene.

„Albers și Morandi: Never Finished” va pune în dialog tratamentul distinct al fiecărui artist al culorii, formei, formei, morfologiei și serialității. Privind în mod specific paletele uimitoare ale celebrelor naturi moarte de pe tablă ale lui Morandi, reprezentând vase și vase umile și seria seminară „Omagiu pătratului” de la Albers, expoziția va elucida modul în care actele zilnice de durată și devotament ale celor doi artiști le-au permis fiecăruia să evidențieze esența de culoare și posibilitățile nesfârșite ale motivelor lor vizuale respective. ”

De ce merită să aruncăm o privire: Albers și Morandi, contemporani născuți la doi ani distanță, au divergut în multe feluri. În timp ce Albers s-a concentrat, mai ales la sfârșitul vieții sale, pe o explorare proto-postmodernă a relațiilor, subliniind faptul că toate lucrurile sunt afectate de contextul lor, Morandi a meditat peste naturi moarte și peisaje, reușind cumva să surprindă anxietățile secolului al XX-lea în forme aparent liniștite.

Ambii artiști erau preocupați în special de culoare și fiecare îl folosea ca element de structurare și restricționare: Albers în juxtapunerea sa uneori crudă a blocurilor de pigment, Morandi în paleta sa mai subtilă, adesea monocromă. Acest spectacol dezvăluie mecanica subiacentă care i-a determinat pe artiști în activitățile lor diferite, dar suprapuse în mod crucial. Dincolo de asta, expoziția dezvăluie și inteligența emoțională a doi artiști care au găsit modalități de a fi extrem de emotivi fără a folosi semne expresive.

Cum poate fi folosit ca antrenament de empatie: Ambii artiști au crezut în cultivarea puterilor observaționale pentru a înțelege mai bine lumea din jurul lor. După cum a remarcat odată Morandi: „Se poate călători în lume și nu se vede nimic. Pentru a obține înțelegere, este necesar să nu vedeți multe lucruri, ci să vă uitați cu atenție la ceea ce vedeți. ” Iar pentru Albers, interacțiunile dintre materialele unei lucrări au permis dezvoltarea a ceea ce el a numit „empatie vizuală”.

„Respectați celălalt material sau culoarea – sau vecinul dvs.” le-a spus elevilor săi.

Asigurați-vă că aveți timp să priviți cu atenție fiecare lucrare, observând cum artiștii au captat lumina, umbra și relațiile obiectelor lor cu spațiile în care stau. Un sentiment de frumusețe singuratică trece prin opera lui Morandi din 1947 Fiora, de exemplu, în timp ce Albers este 1954 Studiu pentru a omagia piața captează un tip de energie cinetică în nuanțe strălucitoare, cu tonuri calde.

Cum arată:

Giorgio Morandi, <i> Natura morta (Natura mortă) </i> (1957). © Artists Rights Society (ARS), New York / SIAE, Roma. Amabilitatea lui David Zwirner.” width=”1000″ height=”791″ srcset=”https://news.artnet.com/app/news-upload/2021/02/MORGI0141.jpg 1000w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2021/02/MORGI0141-300×237.jpg 300w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2021/02/MORGI0141-50×40.jpg 50w” sizes=”(max-width: 1000px) 100vw, 1000px”/></p>
<p class=Giorgio Morandi, Natura morta (natură moartă) (1957). © Artists Rights Society (ARS), New York / SIAE, Roma. Amabilitatea lui David Zwirner.

Giorgio Morandi, Natura morta (Natura mortă) (1953). © Artists Rights Society (ARS), New York / SIAE, Roma. Amabilitatea lui David Zwirner.

Giorgio Morandi, Natura morta (natură moartă) (1953). © Artists Rights Society (ARS), New York / SIAE, Roma. Amabilitatea lui David Zwirner.

Giorgio Morandi, Fiori (Flori) (1947). © Artists Rights Society (ARS), New York / SIAE, Roma. Amabilitatea lui David Zwirner.

Giorgio Morandi, Flori (1947). © Artists Rights Society (ARS), New York / SIAE, Roma. Amabilitatea lui David Zwirner.

Josef Albers, Studiu pentru a omagia piața (1973). © Fundația Josef și Anni Albers / Societatea pentru drepturile artiștilor (ARS), New York. Amabilitatea Fundației Josef și Anni Albers și a lui David Zwirner.

Josef Albers, Studiu pentru a omagia piața (1973). © Fundația Josef și Anni Albers / Societatea pentru drepturile artiștilor (ARS), New York. Amabilitatea Fundației Josef și Anni Albers și a lui David Zwirner.

Josef Albers, Studiu pentru a omagia piața (1973). © Fundația Josef și Anni Albers / Societatea pentru drepturile artiștilor (ARS), New York. Amabilitatea Fundației Josef și Anni Albers și a lui David Zwirner

Josef Albers, Studiu pentru a omagia piața (1973). © Fundația Josef și Anni Albers / Societatea pentru drepturile artiștilor (ARS), New York. Amabilitatea Fundației Josef și Anni Albers și David Zwirner.

Josef Albers, Studiu pentru a omagia piața (1973). © Fundația Josef și Anni Albers / Societatea pentru drepturile artiștilor (ARS), New York. Amabilitatea Fundației Josef și Anni Albers și a lui David Zwirner.

Josef Albers, Studiu pentru a omagia piața (1973). © Fundația Josef și Anni Albers / Societatea pentru drepturile artiștilor (ARS), New York. Amabilitatea Fundației Josef și Anni Albers și a lui David Zwirner.

Josef Albers, Studiu de omagiu al pieței (1954). © Fundația Josef și Anni Albers / Societatea pentru drepturile artiștilor (ARS), New York. Amabilitatea Fundației Josef și Anni Albers și a lui David Zwirner

Josef Albers, Studiu pentru a omagia piața (1954). © Fundația Josef și Anni Albers / Societatea pentru drepturile artiștilor (ARS), New York. Amabilitatea Fundației Josef și Anni Albers și David Zwirner.

Urma Știri Artnet pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *