Dezbateri

Invitat acad. Vladimir Beliș, medicul cu o experienţă cazuistică extrem de bogată sâmbătă, 6 februarie 2021, de la ora 16.00 – Radio România Cultural


 

Invitatul ediţiei de sâmbătă, 6 februarie 2021, de la ora 16.00, a emisiunii Născut în România, este academicianul Vladimir Beliş, fost director al Institutului de Medicină Legală, demn urmaş al lui Mina Minovici, un om care, având în urma lui o experienţă cazuistică extrem de bogată, ne poate dezvălui multe din tainele unei discipline medicale din care literatura şi filmul poliţist se nutresc frecvent.

Cauzele deceselor survenite în circumstante echivoce, mai mult, comportamentul criminal, sociopatia de amploare, iată coordonatele acestui misterios, până la un punct, teritoriu. Vladimir Beliş, doctor eminent, între altele membru de onoare al Academiei Române, membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale din România şi al Academiei Internaţionale de Medicină Legală, autor a mai bine de 180 de lucrări ştiinţifice, are o biografie complexă, ce reflectă atât rădăcinile sale intelectuale interbelice, cât şi o reală capacitate de a rezista profesional în societatea totalitară. Iar amintirile sale legate de lumea veche, burgheză, atât de bine aşezată şi reflectând cosmosul interbelic românesc, sunt şi ele extrem de savuroase, dar şi relevante.

Foto Vladimir Beliş (arhiva personală), foto coperte (prin amabilitatea editurilor), imagine a vechiului Institut de Medicină Legală „Mina Minovici” (sursa: Calendarul zilei).

Realizator Valentin ProtopopescuSursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *