Dezbateri

Interactivitate în conceptul de carte pentru copii – Radio România Cultural


Colecţia „Călătoreşte….” de la Editura Corint Junior nu doar că îşi propune să aducă în faţa cititorului faţete ale universului, dar să-l şi provoace pe copilul cititor să se apropie de lumea ”documentată” și oferită ”artistic” şi să o iubească. „Călătorie în lumea minunată a animalelor sălbatice”  vine după „Călătorie în interiorul corpului uman” şi „Călătorie în timp spre tărâmul dinozaurilor”, alte două cărți excepționale. Cartea „Călătorie în lumea minunată a animalelor sălbatice”a apărut în limba engleză în original în anul 2016, la Parragon Books Ltd. Steve Parker este autorul textului  și Genie Espinosa concepe ilustrația cărții care a fost preluată și tradusă în română de Alecsandra Beizadea.

Lucrarea aceasta, dincolo de informațiile spuse pe înțelesul cititorului de peste 7 ani este una interactivă. Are puzzle-uri și oferă celui mic multe alte probleme, de la înscrisuri, la desene ori rezolvarea unor labirinturi.

Cartea devine astfel, un caiet de lucru, cititorul fiind motivat ca odată cu parcurgerea unor scurte texte să încerce să pună într-un  context mai larg informațiile. Seria aceasta de cărți susține lucrul individual sau altfel spus, atelierul de acasă, venind în sprijinul părinților care sunt invitați să parcurgă împreună cu copilul, o temă de mare interes.

Cartea „Călătorie în lumea minunată a animalelor sălbatice” nu se oprește doar la enumerarea ori la recunoașterea unor animale. Legătura cu spațiul geografic este una susținută prin hărți de tot felul. Despre animale aflăm cum arată, dar și cu ce se hrănesc, de ce și cum se încălzesc, cu cine coabitează.

Paginile sunt cu atenție colorate, iar ilustrațiile, deși schematice sunt expresive.  

Cartea, fără a intimida copilul este un adevărat dicționar. Spre finalul lucrării există un glosar, un index și desigur, aflăm răspunsurile la întrebările care apar peste tot în cuprinsul cărții.Interactivitatea în conceptul de carte pentru copii este o noțiune semnificativă pe care o exploatează azi, cu succes, toate editurile din lume.

Realizator Roxana Păsculescu Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *