Expozitii

Instagram te stresează? Echipa colectivă Experience-Art Lab a realizat o alternativă exclusiv pentru flori, concepută pentru a încânta


Puține lucruri inspiră veselie mai instantaneu decât un buchet de flori viu colorate. Așa cum a spus odată fosta primă doamnă Lady Bird Johnson: „Unde înfloresc florile, tot așa speră”

În multe privințe, acest lucru a fost adevărat în special în cursul anului trecut, timp în care atât de mulți dintre noi au devenit închisi. Odată cu apariția vremii reci, vânzările de flori au crescut brusc, în timp ce oamenii caută să aducă lumea naturală înăuntru, sperând să-și potolească necazurile de iarnă și să evocă gânduri despre primăvară și vară – până la care, sperăm, lumea va fi puțin mai deschisă.

Având în vedere acest lucru, în toamna anului trecut, a conceput echipa colectivă globală de artă Lab Flori care bombardează acasă, un proiect de artă interactiv în care vă puteți folosi televizorul pentru a reda în flux montaje de flori viu colorate din fluxul live de pe YouTube al teamLab. Multe dintre imagini sunt realizate de alți artiști și, de fapt, fiecare își poate trimite propriile creații folosind șabloanele colectivului.

Am vorbit cu Takashi Kudo, un membru al teamLab, despre proiect, cum a fost primit și ce urmează pentru colectiv în 2021.

Fotografie de echipa de curtoazie Lab.

Fotografie de curtoazie teamLab.

Cum a venit proiectul?

Proiectul a fost creat pentru a ne ajuta să realizăm că existența noastră este conectată la lume și pentru a sărbători această conexiune. Televizorul din casa ta devine artă. Urmăriți și participați acasă și, făcând acest lucru, vă conectați la lumea largă. Oamenii din atât de multe locuri diferite desenează flori, creând o singură operă de artă care înflorește în case peste tot. În viitor, probabil că florile vor continua să înflorească pentru totdeauna ca o lucrare de artă pentru ca oamenii să-și amintească această epocă.

De ce ai vrut să faci un proiect pe care toată lumea să-l poată ajuta?

Faptul că ne putem conecta unii cu alții, indiferent de locul în care trăim, este un mesaj care afirmă existența umană de la bază. Sperăm să vă încurajăm să vă dați seama că nu există și nu au existat niciodată limite, că suntem conectați la lume doar prin existența în ea. Am fi fericiți dacă oamenii s-ar putea conecta accidental cu ceilalți și ar putea obține valoare pozitivă din aceasta.

Omenirea s-a confruntat cu multe probleme de-a lungul istoriei sale, dar nu credem că aceste probleme au fost rezolvate vreodată prin diviziune. Nașterea națiunilor civilizate și răspândirea bolilor infecțioase au fost atât rezultatul globalizării, cât și pierderea granițelor lumii, dar umanitatea a rezolvat aceste probleme nu împărțind oamenii, ci lucrând împreună pentru a dezvolta medicamente și vaccinuri, tehnologii medicale avansate și curând.

Credem că oamenii trebuie să-și amintească de beneficiile istoriei și științei, deoarece dacă ne uităm superficial la evenimentele imediate ale situației actuale, promovăm diviziunea emoțională. [Our] lucrările de artă sunt concepute pentru a ajuta oamenii să experimenteze frumusețea unei lumi fără limite și frumusețea anti-diviziune.

Fotografie de curtoazie teamLab.

Fotografie de curtoazie teamLab.

Cum te descurci prin sortarea intrărilor oamenilor?

Nu sortăm prin intrările oamenilor; singura noastră cerere este ca oamenii să nu scrie text pe florile lor. După ce își încarcă desenele, acestea sunt în coadă [behind] cei care și-au trimis desenele înainte, apoi sunt afișați pe YouTube-ul nostru odată ce ajunge în partea din față a cozii.

Proiectul se inspiră din ceva ce ați făcut în trecut? Și au existat erori sau provocări când ați lansat-o pentru prima dată?

Bombardarea florilor a fost expus pentru prima dată în 2018, nu ca o piesă îndepărtată, ci într-o expoziție. Este pentru prima dată când am creat o lucrare în care oamenii își pot încărca desenele online și pot participa și vizualiza lucrările din casele lor sau din orice altă parte a lumii.

La început, membrii noștri au trebuit să rămână acasă din cauza măsurilor de siguranță ale Japoniei. Am lucrat la distanță și am făcut multe greșeli în timp ce treceam prin încercări și erori pentru a publica acest lucru publicului … deși același lucru s-ar putea spune pentru orice alt proiect.

Cât de des vă acordați proiectul în propriile case?

Deoarece suntem un colectiv de artă cu sute de membri, acest răspuns va diferi de la membru la membru! Unii pot avea opera de artă în flux constant, alții o pot transmite în timp și în timpul zilei, iar unii ar putea face check-in chiar mai rar. Dar ori de câte ori aveți nevoie de o pauză, doriți să vedeți ce au creat alți oameni din întreaga lume sau doriți să co-creați cu ei înșivă, Flori care bombardează acasă este întotdeauna disponibil.

Fotografie de echipa de curtoazie Lab.

Fotografie de curtoazie teamLab.

Care a fost răspunsul până acum?

Suntem mereu umiliți de răspunsurile la munca noastră, iar acest proiect nu a făcut excepție. Am primit flori din toată lumea: din Asia și Europa până în America. Suntem foarte fericiți că putem ajuta oamenii să se conecteze, chiar și în acest moment de izolare.

Ce speriți că oamenii vor lua din proiect?

Ne-ar plăcea ca oamenii să știe că există alții ca ei înșiși care vor să se întindă și să fie în contact unul cu celălalt.

Când privim lumea printr-o lentilă intelectuală, problemele se revarsă. Și când vezi problemele pe care nu le putem rezolva, te simți pur și simplu fără speranță. În această eră, credem că ceea ce este mai important, cel puțin ca artiști, este să căutăm și să afirmăm o parte idealistă a umanității și să prezentăm o idee despre viitor. Nu vorbim despre o ficțiune simplă, cum ar fi manga sau jocuri video, ci, în schimb, despre o lume fictivă ideală care poate fi realizată într-o oarecare măsură într-o zi. Există probleme care nu pot fi rezolvate chiar în acest moment. Dar ceea ce putem face este să sugerăm că putem fi capabili să creăm o lume ideală prin conectarea indicilor care pot fi găsite în lunga istorie a umanității.

Ce urmează pentru tine anul acesta?

Expoziția noastră permanentă imersivă, „teamLab SuperNature Macao, ”A avut o deschidere ușoară vara trecută, dar sperăm să avem o mare deschidere mai târziu în acest an. Am fost, de asemenea, invitați să facem parte din expoziția inaugurală la Miami superblue, alături de artiștii Es Devlin și James Turrell. Expoziția este programată să se deschidă la începutul primăverii acestui an. Și în Japonia, avem planuri de a deschide un expoziție în aer liber în grădinile istorice Kairakuen în Mito, Ibaraki, asta va transforma grădina, unde diferite flori de prune înfloresc primăvara, într-un spațiu interactiv de artă care se schimbă datorită prezenței oamenilor. În cele din urmă, avem planuri de a deschide un experiență de artă și saună în Tokyo în această primăvară.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *