Stiri internationale

Industria artei a fost prea lentă pentru a adopta tehnologia VR. Iată cum poate sprijini piața


În ansamblu, noi, în lumea artei, apreciem creativitatea drept mandatul nostru numărul unu, totuși modelele noastre de afaceri nu s-au potrivit cu progresele tehnologice din ultimele decenii. Din cauza preocupărilor privind confidențialitatea cu privire la colectarea și vânzarea de lucrări de artă, majoritatea industriei a rezistat adoptării platformelor digitale de vânzare până acum, când a devenit o necesitate pentru supraviețuire.

Simplu și simplu, industria noastră cu mișcare lentă are nevoie de inovație.

În acest scop, COVID-19 a tăiat o intersecție interesantă în lumea artei, forțând schimbarea. Industria noastră trebuie să adopte noi tehnologii, modele financiare și parteneriate care să încurajeze un angajament și un acces mai largi. De asemenea, este necesar să facem acest lucru cu atenție și nu doar de dragul „accesului online”.

Prin mutarea strategiilor de afaceri pe tărâmul digital, trebuie să fim conștienți de faptul că modelele financiare trebuie să se schimbe și pentru a susține diferite costuri de dezvoltare. În timp ce un târg de artă trebuie să producă de obicei locuri și să angajeze personal amplu la fața locului, acum aceste costuri pot intra în dezvoltarea tehnologiei și costurile suportului tehnic. Cheltuielile pentru galerii se schimbă, de asemenea. În loc de taxe pentru standuri de expoziții de artă, expediere, călătorie, asigurare și cheltuieli de divertisment, galeriile pot cheltui bani pentru redarea mai extinsă a fotografiilor și a videoclipurilor și pentru producerea materialelor digitale de susținere despre artiștii și expozițiile lor.

Am început deja să vedem migrația lumii artei către formate online. Cu toate acestea, în cea mai mare parte, acesta a fost un pivot reacționar din cauza pandemiei. În acest moment, lumea artei își mobilizează programarea și conținutul online ca singura modalitate disponibilă de a implica publicul.

Portretul lui Jeff Lawson, fondatorul artei fără titlu. Foto: Casey Kelbaugh.

Totuși, trebuie să ne amintim că o mulțime de artă poate fi experimentată doar în „viața reală”, așa că trebuie să facem experiența digitală cât mai convingătoare și semnificativă posibil pentru a menține autenticitatea. Platforma VR, care crește oportunitățile pentru galerii și artiști, oferind o platformă globală, mai degrabă decât regională, este o modalitate de a urmări acest obiectiv.

Cu câțiva ani în urmă, am început să analizez cum am putea crea o platformă care să completeze târgurile fizice ale Unttield din Miami Beach și San Francisco pentru a oferi galeriilor și artiștilor posibilitatea de a ajunge la un public mai larg în afara celor două orașe. Am stabilit că această idee va fi cea mai bine difuzată online.

În urmă cu un an, am contactat Artland, o companie de artă și tehnologie cu sediul în Danemarca, pentru a forma o societate mixtă pentru a crea o platformă de ultimă generație pentru a reproduce experiența târgului de artă fizică. Folosind cele mai noi tehnologii de jocuri și modelare arhitecturală 3D, am dezvoltat o experiență VR captivantă, care nu a fost încă realizată în lumea artei. (Targul, care este live acum, este până duminică, 9 august)

Dar progresele tehnologice nu sunt menite să înlocuiască târgurile fizice sau vizionarea reală a artei. Nimic nu va înlocui experiența de a vedea arta în persoană sau comunitatea pe care o creează târgurile de artă, bienalele și adunările mari. Noul nostru târg, Fără titlu, Art Online, Powered by Artland, are o misiune tehnologică care urmărește îmbunătățirea pieței, nu înlocuirea experiențelor fizice.

Lucrări de Amir H. Fallah, Cammie Staros, Annie Lapin și Michael Stamm la Shulamit Nazarian, Standul C9 la Untitled, Art Online, Powered by Artland.

Lucrări de Amir H. Fallah, Cammie Staros, Annie Lapin și Michael Stamm la Shulamit Nazarian, Standul C9 la Untitled, Art Online, Powered by Artland.

Piața vânzărilor digitale a existat de mult timp și mulți colecționari cumpără acum în mod regulat artă înainte de târgurile fizice, direct din PDF-uri. Dacă colecționarii cumpără artă prin mijloace digitale, de ce să nu îmbrățișăm o platformă care îmbunătățește lucrările de artă, astfel încât să poată fi experimentată într-un spațiu curat cu valoare adăugată a contextului? Poate fi obositor să parcurgeți imaginile online și am vrut să oferim un element experiențial pentru implicare și explorare suplimentară. Poate că ceva îți va atrage privirea mergând printr-un mediu VR captivant pe care nu l-ai vedea în mod necesar altfel.

Următoarea generație de colecționari operează deja în sfera digitală, ceea ce încurajează accesul și capacitatea de reacție și transparența. Accesibilitatea târgului de artă digitală este o forță democratizantă atât pentru galerii, colecționari, cât și pentru târguri: prin crearea acestei platforme, târgul există oriunde, simultan, la nivel global.

Această schimbare implică recunoașterea faptului că tehnologia se află într-o stare constantă de dezvoltare. Pe măsură ce ne deplasăm mai departe în acest spațiu, trebuie să recunoaștem că este un proces în evoluție și o explorare a ceea ce este posibil, în care rămânem deschiși învățării în timp ce lucrăm. Deoarece cu cât ne adâncim în inovația tehnologică, cu atât ne putem îmbrățișa mandatul creativ.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *