Stiri

Importanţa culturii în relaţiile diplomatice – pe agenda întâlnirii dintre ministrul Gheorghiu şi ambasadorul României în RusiaMinistrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, s-a întâlnit, miercuri, cu ambasadorul României în Federaţia Rusă, Cristian Istrate, prilej cu care a discutat despre importanţa culturii în relaţiile diplomatice.

"Am discutat despre importanţa culturii în relaţiile diplomatice şi despre proiectele pe care România şi Rusia le-au dezvoltat în trecut. Unul dintre acestea a fost organizarea de către Ministerul Culturii a Zilelor Culturii Române în Federaţia Rusă, în 2012. Programul a inclus concerte de muzică clasică şi contemporană, spectacole de dans şi muzică folclorică, prezentare de film, expoziţii de artă fotografică şi artă tradiţională, în oraşe precum Moscova, Sankt Petersburg, Novosibirsk etc", a scris Gheorghiu pe Facebook.

Bogdan Gheorghiu şi-a exprimat satisfacţia pentru determinarea diplomatului român de a promova cultura română în Rusia.

"M-am bucurat să aflu că una dintre priorităţile noului ambasador este de a promova cultura românească în Rusia. Îi doresc mult succes în dezvoltarea proiectelor, mai ales în această perioadă în care Rusia se confruntă cu o situaţie aparte!", a mai scris ministrul Culturii. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Popescu, editor: Florin Marin, editor online: Ady Ivaşcu)Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *