Dezbateri

Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe – Invitat Florin Mircea Iliescu, doctor în genetică umană și evoluție la Institutul de educație continuă al Universității Cambridge din Marea Britanie


 

Marea Britanie ”mi-a deschis lumea”, mărturisește Florin Mircea Iliescu, doctor în genetică umană și evoluție la Institutul de educație continuă al Universității Cambridge din Marea Britanie (https://www.cam.ac.uk/), invitatul ediției din această seară al emisiunii Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe.

 

 

Mircea Iliescu și-a obținut doctoratul în genetică umană și evoluție la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie (2016), cu care este afiliat în continuare – predă cursuri de evoluție și genetică la Institutul de educație continuă al aceleiași universități (https://www.ice.cam.ac.uk/).

Spune că Marea Britanie i-a ”deschis lumea” pentru că, în 2004, când a ajuns la Edinburgh, ”în România, oportunitățile pentru biologie nu existau”.

Este pasionat de diversitatea oamenilor din toate colțurile planetei, spune el, astfel că cercetarea lui, pe care o face în colaborare cu  colegi din Marea Britanie, India și România, se concentrează în prezent pe evoluția genetică a diversității oamenilor în populații, cu o istorie evolutivă complexă.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *