Expozitii

Iată cele 14 spectacole ale muzeului american care contează în această toamnă, de la un studiu al feminismelor din secolul XXI din Berkeley la o redescoperire de artă radicală din Atlanta


Pe măsură ce muzeele încep să se redeschidă în Statele Unite, vom arunca un ochi asupra expozițiilor viitoare pentru cei care promit cea mai urgentă și notabilă artă a timpului nostru. Lista rezultată conține o listă diversă de 14 spectacole – de practicanți solo și grupuri alese de curatori cu ochi duri – care vin la muzee de la coastă la coastă.

Unele expoziții vă vor prezenta artiști pe care probabil nu îi cunoașteți, cum ar fi Bani Abidi la MCA Chicago, Michaela Eichwald la Walker Art Center și Nellie Mae Rowe la High Museum. Alții vor oferi o nouă perspectivă asupra artiștilor sau epocilor producției artistice pe care credeați că le cunoașteți, de la un reflector asupra fotografiei Georgiei O’Keeffe din Houston până la un sondaj de artă feminist în Berkeley.

Indiferent de orașul în care vă aflați, sezonul de programare muzeală din această toamnă va deschide atât ochii, cât și mințile.

New Time: Art and Feminisms in the 21st Century
Berkeley Art Museum și Pacific Film Archive (BAMPFA)
28 august 2021 – 30 ianuarie 2022

Farah Al Qasimi, Nu este ușor să fii văzut 3 (2016). Amabilitatea artistului; A treia linie, Dubai; și Helena Anrather.

Cu 140 de lucrări de 76 de artiști și colective, această expoziție de la UC Berkeley Art Museum și Pacific Film Archive este una dintre cele mai mari până în prezent despre arta feministă contemporană și va coincide cu un an de programare publică axat pe teoria feministă. Sunt incluse lucrări precum Laura Aguilar, Christina Quarles, Zanele Muholi, Wu Tsang și Francesca Woodman, care abordează subiecte precum corpul fragmentat, domesticitatea, furia feminină și utopiile feministe.

Raúl de Nieves: Casa comorii memoriei
Institutul de Artă Contemporană, Boston
1 septembrie 2021 – 24 iulie 2022

Raúl de Nieves, Fabula, care este compusă din minuni, se mișcă mai mult (2021). © Raúl de Nieves.

Artistul multidisciplinar Raúl de Nieves este adorat pentru lucrările sale exuberante care îmbină cultura clubului queer, iconografia religioasă și tradițiile folclorice din Mexicul său natal. Aici, artistul își continuă explorarea continuă a culturii și tradițiilor sale printr-un nou corp de lucrări, creat special pentru ICA, care privește memoria și transformarea personală.

Really Free: The Radical Art of Nellie Mae Rowe
High Museum of Art, Atlanta
3 septembrie 2021 – 9 ianuarie 2022

Nellie Mae Rowe, Lumea aceasta nu este casa mea (1979). Fotografie oferită de High Museum of Art, Atlanta.

Născută în Georgia în 1900, fiica unui bărbat anterior înrobit, Rowe a dobândit faima ca artist folcloric autodidact. Prima expoziție majoră dedicată lui Rowe în mai bine de 20 de ani celebrează cariera de desen remarcabilă a regretatei artiste, care a fost încurajată abia mai târziu în viața ei, după moartea soțului și a angajatorului, în anii 1960. Muzeul consideră că spectacolul este primul care poziționează căutarea creativă a lui Rowe ca un „act radical de auto-exprimare și eliberare în sudul erei drepturilor civile post-civile”.

Joan Mitchell
Muzeul de Artă Modernă din San Francisco
4 septembrie 2021-17 ianuarie 2022

Joan Mitchell, Fără titlu (1992). Amabilitatea Cheim & Read, New York.

Această retrospectivă extrem de așteptată dedicată reginei abstractizării gestuale conține peste 80 de lucrări, cuprinzând totul, de la picturi și desene timpurii, caiete de schițe, scrisori și fotografii până la lucrările mari, colorate, cu mai multe panouri, care au definit producția ei ulterioară.

Selena Forever / Always Selena
Muzeul de Artă Americană Crystal Bridges, Bentonville, Arkansas
4 septembrie 2021-10 ianuarie 2022

John Dyer, Selena (1992). Amabilitatea artistului.

La apogeul faimei îndrăgitei cântărețe Tejano, fotograful John Dyer i-a încredințat-o să producă imaginile ei care au fost arse în conștiința culturii pop americane. Pe parcursul a două sesiuni de colaborare, în 1992 și ’94, Dyer a capturat-o pe legendarul Selena Quintanilla-Pérez, în semnătura sa, a îmbrăcat bustierul și buza roșie, imagini care au devenit nemuritoare după moartea sa tragică din 1995.

Bani Abidi: Omul care a vorbit până a dispărut
Muzeul de Artă Contemporană, Chicago
4 septembrie 2021 – 5 iunie 2022

Bani Abidi, O situație neprevăzută 4. Amabilitatea Muzeului de Artă Contemporană, Chicago.

Opera lui Bani Abidi infuzează cu umor subiecte grave, precum militarismul, naționalismul și memoria, susținând o oglindă structurilor de putere. Artista pakistaneză, care locuiește în Karachi și Berlin, primește tratamentul de sondaj la MCA, co-organizat cu Sharjah Art Foundation, într-un spectacol care analizează peste 20 de ani de carieră și prezintă lucrări noi alături de videoclipuri, fotografii, și instalații sonore.

Adam Pendleton: Cine este regina?
Muzeul de Artă Modernă, New York
18 septembrie 2021 – 30 ianuarie 2022

Adam Pendleton, Fără titlu (NU SUNTEM) (2021). Imagine oferită de artist.

Pendleton, care a lansat un cadru „Black Dada” inspirat de Amiri Baraka, preia ambițios Marron Atrium al MoMA cu o instalație captivantă din podea până în tavan descrisă ca un „colaj spațial” care conține text, imagine și sunet. Împreună, picturile, desenele, materialele textile, sculpturile și imaginile în mișcare ale spectacolului încearcă să perturbe relația 1: 1 a cuvintelor și a imaginilor, permițând o nouă viziune complexă a Negrității să apară în abstractizare.

Barbara Kruger: GÂNDIREA LA TU. VREAU SĂ SPUN PE MINE. ADICA TU.
Institutul de Artă din Chicago
19 septembrie 2021 – 24 ianuarie 2022

Al Barbara Kruger Fără titlu (Corpul tău este un câmp de luptă) (1989), la Los Angeles County Museum of Art în 2013. Fotografie de Susan Broman prin Flickr.

Artista prolifică Pictures Generation a colaborat cu Institutul de Artă pentru a realiza un studiu al întregii sale cariere care ocupă întregul spațiu al galeriei de 18.000 de metri pătrați al muzeului. Totul este aici și este relevant pentru inducerea zgomotului: marca ei „pasteups”, funcționează pe instalații de vinil, animații și video, plus o nouă lucrare specifică site-ului în atriul alăturat. Pe lângă aceasta, Kruger a creat lucrări pentru oraș în general, realizând panouri și modele pentru Chicago Transit Authority, printre alte organizații.

Naudline Pierre: Ceea ce ar putea fi nu a apărut încă
Muzeul de Artă Dallas
26 septembrie 2021 – 15 mai 2022

Naudline Pierre, Să nu cazi (2019). Amabilitatea Muzeului de Artă Dallas.

Pierre este cunoscută pentru pânzele ei colorate care descriu ființe eterice și explorează luptele de putere în relațiile intime. Prima expoziție de muzeu solo a pictorului cu sediul în Brooklyn va consta în lucrări existente – dintre care una a fost achiziționată recent de DMA -, precum și în creații noi, cu cinci tablouri majore care debutează.

New York Mare
MoMA PS1, New York
7 octombrie 2021-18 aprilie 2022

Robin Graubard, selecție din „Viziunea periferică” (1979–2021). Imagine oferită de artist și Office Baroque, Anvers.

Una dintre cele mai tari expoziții de sondaj de artă nouă din cele cinci cartiere din New York este din nou pentru a cincea iterație. Această ultimă ediție, organizată de Ruba Katrib împreună cu Serubiri Moses, Kate Fowle și Inés Katzenstein, a fost amânată cu un an din cauza pandemiei, dar promite totuși să prezinte cele mai bune dintre artiștii și colectivele care lucrează în prezent în Big Apple, inclusiv Carolyn Lazard , Alan Michelson și publicarea BlackMass.

Georgia O’Keeffe, fotograf
Muzeul de Arte Frumoase, Houston
17 octombrie 2021-17 ianuarie 2022

Georgia O’Keeffe, Jimsonweed (Datura stramonium) (1964–68). © Muzeul Georgia O’Keeffe, Santa Fe.

Artistul cel mai cunoscut pentru picturile sale de flori și peisajele din sud-vest este reformat aici în prima expoziție care se concentrează în totalitate pe fotografia sa, cu aproape 100 de tipărituri dintr-o arhivă recent examinată pentru a fi vizualizate. Descrise ca o „abordare modernistă” a formei de artă, imaginile lui O’Keeffe documentează membrii familiei, colegii artiști și călătoriile ei.

Piatra tare de apa moale
New Museum, New York
28 octombrie 2021 – 23 ianuarie 2022

Amalie Smith, Teoria argilei (2019) (încă). Amabilitatea artistului.

Cea mai recentă trienală a instituției din centrul orașului își trage titlul dintr-un proverb brazilian: „Apă moale pe piatră tare, atât de mult bate până când străpunge”, Adică„ apă moale pe piatră tare lovește până când găuriște o gaură ”. Curatorii Margot Norton și Jamillah James au transpus această idee într-o expoziție de 41 de artiști internaționali axată pe modul în care sistemele pe care le consideram odinioară infailibile s-au dovedit, de fapt, fragile de recentele crize globale.

Barbarul meu
Muzeul de Artă Americană Whitney, New York
29 octombrie 2021 – 27 februarie 2022

Barbarul meu, A spart Teatrul Poporului Baroc al Poporului, 2011–15. Fotografie de studio, datorită artiștilor.

Cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a trio-ului de performanță, Whitney a comandat o nouă piesă filmică, Rose Bird, despre prima femeie din California, judecător la Curtea Supremă de Justiție, care să însoțească acest studiu în două părți al operei My Barbarian. O serie de evenimente live – inclusiv o piesă de teatru, un festival, un concert în stil de cabaret și o „repetiție-ca-spectacol”„Va fi adoptată alături de o expoziție care conține imagini de spectacole anterioare, pe lângă sculpturi, picturi, desene, măști și marionete.

Michaela Eichwald
Walker Art Center, Minneapolis
14 noiembrie 2020-16 mai 2021

Michaela Eichwald, Al nostru s-a îndepărtat (Al nostru s-a mutat) (2014). Colecția Brian Pietsch și Christopher Hermann.

Artista și scriitoarea din Berlin, care este în primul rând pictoră, marchează prima sa expoziție solo în Statele Unite cu o prezentare privind ultimii zece ani de carieră. Picturile, sculpturile și colajele sale de tip palimpsest conțin materiale surprinzătoare, cum ar fi bomboane și oase de pui, și adesea fac aluzie la interesele sale în filozofie și literatură.

Urma Știri Artnet pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *