Expozitii

Iată cei 28 de artiști „geniali” ai lui MacArthur care participă la un spectacol la nivel de oraș din Chicago, sărbătorind cea de-a 40-a aniversare a grantului


Douăzeci și opt de artiști care au subvenții MacArthur „Genius” vor veni împreună pentru o singură expoziție, răspândită în aproape 20 de locații din Chicago.

Deschiderea în vara anului 2021, „Către o cauză comună: artă, schimbare socială și programul MacArthur Fellows la 40 de ani”Va include granturi precum Nicole Eisenman, LaToya Ruby Frazier, David Hammons și Kerry James Marshall.

Organizată de Muzeul inteligent de artă de la Universitatea din Chicago, expoziția va avea loc în mai multe locuri, inclusiv Muzeul de istorie afro-americană DuSable, Muzeul național de artă mexicană și Muzeul de artă contemporană, precum și organizațiile comunitare. precum BBF Family Services și organizațiile municipale, inclusiv Chicago Housing Authority.

„În special în aceste zile și în aceste vremuri tulburi, este un privilegiu absolut să lucrezi cu acești artiști”, a declarat curatorul expoziției, Abigail Winograd, într-un interviu telefonic. „Împiedică persoana să cadă în disperare atunci când pot petrece atât de mult, cel puțin, timp virtual cu oameni care îmi amintesc în fiecare zi că lucrurile se pot îmbunătăți, întrucât au înregistrări despre faptul că își pot folosi munca pentru a face lumea mai bună . Este un vis să fii în această poziție. ”

Rick Lowe, Black Wall Street Journey, 2020, Ilustrație foto.  Amabilitatea artistului.

Rick Lowe, Black Wall Street Journey (2020). Ilustrație foto. Amabilitatea artistului.

Spectacolul se învârte în jurul conceptului de „bunuri comune”, definit de autorul câștigător al MacArthur, Lewis Hyde, ca „un regim social pentru gestionarea unei resurse comune”. Resursele obișnuite precum aerul, apa și arta și cultura, spune Winograd, nu sunt la fel de disponibile, iar accesul la ele a fost, dacă este ceva, restricționat din ce în ce mai mult.

Expoziția va include proiecte bazate pe comunitate, dintre care unele sunt deja în desfășurare, precum și spectacole solo și de grup în diferite locuri.

O piesă a lui Mel Chin, instalată la Sweet Water Foundation, aduce la Chicago o operă de artă comunitară pe care a făcut-o în New Orleans, legată de remedierea plumbului. Între timp, piese ale artistului nigerian Njideka Akunyili Crosby vor fi instalate în clădiri conduse de Chicago Housing Authority, iar fotograful Wendy Ewald va colabora cu adolescenții prin intermediul Centro Romero, care susține imigranții, la un proiect fotografic.

„Am început acum trei ani dintr-un sentiment de urgență socială, care a crescut din ce în ce mai presant”, a spus Winograd. „Vorbeam despre un set de probleme care rămân relevante și, într-un fel, au devenit și mai dureroase.”

Vedeți mai jos o listă completă a artiștilor participanți.

Njideka Akunyili Crosby
Ida Applebroog
Dawoud Bey
Mark Bradford
Mel Chin
Nicole Eisenman
Wendy Ewald
LaToya Ruby Frazier
Jeffrey Gibson
Guillermo Gómez-Peña
Gary Hill
David Hammons
Alfredo Jaar
Toba Khedoori
An-My Lê
Whitfield Lovell
Rick Lowe
Iñigo Manglano-Ovalle
Kerry James Marshall
Julie mehretu
Amalia Mesa-Bains
Trevor Paglen
Fazal Sheikh
Shahzia Sikande
Kara Walker
Carrie Mae Weems
Fred Wilson
Xu Bing

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *