Expozitii

Grimes, Bon Iver și alți muzicieni creează experiențe artistice imersive pentru a atrage atenția asupra crizei climatice


Luna viitoare, Grimes, Bon Iver, The 1975 și alți muzicieni își vor încerca mâna asupra artei în numele sensibilizării cu privire la criza climatică. Fiecare act își va oferi viziunea unei experiențe multimedia captivante separate pentru o expoziție pop-up care se deschide pe 9 septembrie la Brooklyn. „Curent subteran”, Așa cum se numește evenimentul, este ieșirea de debut a unei noi companii de evenimente cu același nume.

Fiecare dintre cele 11 instalații ale evenimentului vor fi dezvoltate în colaborare cu una dintre cele trei organizații non-profit axate pe mediu: Kiss the Ground, Ocean Conservancy și Global Forest Generation.

O „parte din vânzările de bilete” va fi donată organizațiilor, dar un purtător de cuvânt al Undercurrent nu a specificat cât. Organizatorii evenimentului vor crea, de asemenea, module de educație dedicate fiecăruia dintre cele trei organizații non-profit.

Între timp, proiectele de artă se vor extinde pe 60.000 de metri pătrați de spațiu de instalare, împreună cu vânzători de alimente și băuturi și zone pentru programare specială.

Majoritatea detaliilor referitoare la cum vor arăta lucrările individuale nu au fost încă făcute publice, cu excepția contribuției frontman-ului lui Bon Iver, Justin Vernon. Al său va lua forma unei instalații video captivante cu trei canale, care amestecă videoclipuri colajate, audio și un dans de improvizație regizat de artiștii Eric Timothy Carlson și Aaron Anderson.

„Vreau doar ca cineva să iasă schimbat și să se gândească la lucruri în afara normalului concepte de care sunt de obicei îngrijorați ”, a spus Vernon într-o declarație. „Vrem ca ei să iasă cu o perspectivă mai largă asupra sensului vieții și a ceea ce putem lăsa în urmă.”

Grimes a oferit, de asemenea, un mic indiciu la ceea ce se gândește într-o declarație despre motivul pentru care a semnat: „Dacă nu protejăm mediul, viitorul conștiinței va fi artificial, nu biologic. Sănătatea mintală și bunăstarea ar fi chiar relevante într-o lume în care emoțiile nu sunt un avantaj evolutiv? ”

Proiectul ei, pe care îl descrie ca „Meditații AI”, a fost realizat cu un program de limbaj generativ care a fost inițial hrănit cu meditații create de om și apoi își face propriul. „Personal, găsesc frumusețe în această lucrare, dar reprezintă o schimbare artistică distinctă față de lucrurile scrise de oameni”, a spus ea. „Această lucrare nu este critică pentru AI, ci mai degrabă o descriere neutră a aspectului pe care ar putea să-l arate peisajul wellness fără noi.”

The 1975. Amabilitatea Undercurrent.

The 1975. Amabilitatea Undercurrent.

Alți muzicieni care contribuie la eveniment includ Jorja Smith, Khruangbin, Miguel, Muntele Kimbie, actriță și Nosaj Thing. (Fiecare va fi plătit pentru contribuțiile sale, conform reprezentantului Undercurrent.)

Undercurrent a fost creat de partenerii de afaceri Steve Milton și Brett Volker, care anterior au fondat Listen, o agenție de sunet care proiectează audio și muzică pentru branding sonor.

„Sperăm cu toții că Undercurrent devine ceva care îi determină pe oameni să caute să-și imagineze, să creeze în moduri care să beneficieze nu doar umanitatea, ci și pământul nostru și toate diversele ecosisteme finite care se bazează unul pe celălalt pentru a ne asigura că totul funcționează și totul este în ordine ”, a spus Miguel. „Pentru că chiar acum”, a adăugat el, „evident că nu este în ordine”.

Bilete pentru „Undercurrent” sunt în vânzare acum. Au costat 45 de dolari fiecare.

Urma Știri Artnet pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *