Stiri internationale

Grafton Architects câștigă Premiul PritzkerRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Grafton Architects câștigă Premiul Pritzker | Firma irlandeză Grafton Architects au câștigat Premiul Pritzker 2020. Condusă de Yvonne Farrell și Shelley McNamara, firma este cunoscută pentru proiectarea clădirilor precum Universitatea Bocconi din Milano (2008) și Universitatea UTEC din Lima (2015), precum și pentru practica lor de arhitectură civică. Au primit medalia de aur RIBA luna trecută, în timp ce anul acesta a avut loc și deschiderea primei lor clădiri din Marea Britanie, Town House de la Universitatea Kingston.

Peste 2.000 de profesioniști în artă o susțin pe Elizabeth Warren | Peste 2.000 de artiști și profesioniști din industria culturii au a semnat o scrisoare deschisă aprobarea ofertei Elizabeth Warren pentru președinția SUA; acestea includ Catherine Opie, Dawoud Bey și Aruna D’Souza. Săptămâna trecută, 665 de artiști și-a anunțat aprobarea a lui Bernie Sanders.

Google lansează un site VR pentru peșterile Chauvet | Unul dintre cele mai vechi situri de pictură rupestră preistorică din lume este acum accesibil online în realitate virtuală, prin Google Arts & Culture. Site-ul a fost dezvoltat într-o colaborare între Google și Syndicat Mixte de l’Espace de Restitution de la Grotte Chauvet – organismul public din spatele dezvoltării unei peșteri de replici, care a fost deschisă în 2015, în încercarea de a păstra site-ul original, oferind în același timp vizitatorilor o experiență a frescelor vechi de 36.000 de ani.

Artistul kurd Fatos Irwen eliberat din închisoarea din Turcia | Artistul și educatorul Fatos Irwen a fost eliberat din închisoarea din Turcia, după ce a fost condamnat în 2016 pentru o serie de acuzații, inclusiv „rezistență la poliție”. Lucrarea artistului kurd a fost prezentată în expoziția Pavilionului artiștilor la risc de la Helsinki în 2019.

Luvru se redeschide după închiderea coronavirusului Muzeul Luvru din Paris s-a redeschis publicului, fiind închis de duminică din cauza îngrijorărilor personalului cu privire la răspândirea virusului Covid-19. Reprezentanții sindicatului personalului s-au întâlnit ieri (3 martie) cu conducerea muzeului pentru a discuta despre închidere.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *