Stiri

Gheorghiu: Întrevederea cu ambasadorul David Saranga – o oportunitate de a gândi proiecte de viitorMinistrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat că întâlnirea de joi cu ambasadorul Statului Israel în România, David Saranga, a reprezentat o oportunitate de a gândi proiecte de viitor, printre care invitarea în ţara noastră a actriţei de teatru Lea Koenig şi atribuirea numelui artistei unei străzi din Bucureşti.

"Ambasada Israelului doreşte să o invite pe cea mai mare actriţă de teatru din Israel, Lea Koenig, în România. Născută în Polonia, aceasta a emigrat în România, unde a studiat teatrul la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, făcându-şi debutul la Teatrul Evreiesc de Stat. Ministerul Culturii salută şi susţine iniţiativa Ambasadei de a numi o stradă din Bucureşti după această mare actriţă. Ne dorim să dezvoltăm împreună cât mai multe #proiecte, cu impact #naţional, care să susţină #comunităţile #locale", a scris Gheorghiu pe Facebook.

Un alt subiect l-a constituit cimitirul evreiesc din Siret, unul dintre cele mai vechi din România.

"Acesta datează din secolul al XVI-lea şi este o bună dovadă a legăturilor vechi dintre comunitatea evreiască şi cea românească", a arătat Bogdan Gheorghiu. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Popescu, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *