Stiri

Gheorghiu: Clădiri de patrimoniu din Tulcea şi Constanţa, restaurate prin intermediul Agenţiei de Cooperare şi Coordonare TurcăDouă clădiri importante de patrimoniu naţional din Tulcea şi Constanţa, reprezentând edificii de cult mahomedan, vor fi restaurate prin intermediul relaţiilor diplomatice dintre România şi Turcia, a anunţat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, în urma întâlnirii avută luni cu ambasadorul Turciei în România, Fusun Aramaz.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii, administrarea proiectului pentru restaurarea celor două moschei va fi gestionat de către Agenţia de Cooperare şi Coordonare Turcă (TIKA).

Totodată, în cadrul întâlnirii a fost reluată tema schimbului de experienţă între experţii în restaurarea covoarelor, care a fost sistat din cauza pandemiei, a precizat ministrul Culturii.

"Mă bucur să anunţ că, pentru a marca aniversarea a 10 ani de parteneriat strategic între cele două ţări prietene, Ambasada Turciei, cu susţinerea Ministerului Culturii, va organiza un concert de muzică clasică şi o expoziţie de pictură care să evidenţieze orientalismul din Şcoala Românească de la Balcic. Astfel, patrimoniul cultural, dar şi expresiile artistice contemporane sunt valorificate pe teritoriul ţării noastre", a declarat ministrul Culturii.

Ministerul Culturii va reveni cu mai multe informaţii, după definitivarea programului acţiunilor pentru sărbătorirea acestei aniversări, se arată în postare. AGERPRES/(AS – autor: Petronius Craiu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *