Stiri

Gelu Colceag (Teatrul Mic): Primul spectacol este programat pe 6 februarie


Gelu Colceag, managerul Teatrului Mic din Bucureşti, a afirmat că primul spectacol a fost programat pentru data de 6 februarie.

“Primul spectacol l-am pus pe 6 februarie. (…) Problemele sunt de două feluri – cu un ochi râdem, cu un plângem, ca să fac o parafrază după cele două măşti care prezintă teatrul. Ne bucurăm că putem reveni, să avem oameni în sală, chiar dacă sunt atât de puţini, dar încă sunt nişte probleme destul de dificile”, a declarat, pentru AGERPRES, Gelu Colceag.

El a precizat că printre problemele cu care se confruntă actorii se numără purtarea măştii pe scenă, reconfigurarea repertoriului, numărul mic de spectatori care pot viziona un spectacol, dar şi problema punerii în vânzare a biletelor.

“Conform ordonanţei, masca trebuie purtată de toată lumea, inclusiv în spaţiu închis. Există acolo o prevedere că în situaţii speciale medicina muncii poate să dea acordul să nu porţi mască la anumite activităţi. Noi am avut acest acord în toamnă, nu ştim acum ce va spune medicina muncii. Noi am decis să nu jucăm cu mască. Niciunul dintre spectacolele noastre nu se potriveşte ca personajele respective să aibă mască pe figură. Acesta este un aspect. Dacă medicina muncii ne lasă să jucăm, atunci va trebui să întrebăm actorii, fiindcă sunt deja actori care nu vor să joace fără mască. (…) Va trebui să reconfigurăm repertoriul în funcţie de actori. Oamenii, dacă nu vor să joace fără mască, nu pot să-i oblig să joace fără mască. Şi atunci va trebui să facem programul cu acei actori care vor dori să joace fără mască. Nu mai spun că ar trebui să fie cât mai puţine personaje, că spectacolul ar trebui să dureze destul de puţin, să nu dureze mult, că n-ar trebui în scenă să fie aglomerare de actori (…)”, a afirmat Gelu Colceag.

El a precizat că Teatrul Mic are doar două săli în care pot intra 25, respectiv 28 de spectatori.

“A doua problemă este numărul mic de spectatori. Teatrul Mic are două săli improvizate (…), una în care intră 25 de spectatori şi cealaltă în care intră 28 de spectatori. Dacă facem un raport cost/beneficiu, este dezastruos, pentru că noi suntem practic în pierdere ori de câte ori jucăm. Sigur că teatrul este subvenţionat, ca orice artă, nu poate fi eficient. Cea de-a treia problemă, cea mai importantă, este că noi ne apucăm să vindem bilete şi dacă peste două săptămână rata de incidenţă creşte din nou, trebuie să chemăm iar publicul să le dăm banii înapoi, lucru care s-ar întâmpla pentru a treia oară, ceea ce, după părerea mea, ar fi o lipsă de respect faţă de oameni”, a mai spus managerul Teatrului Mic.

Gelu Colceag a afirmat că la Teatrul Mic nu toţi angajaţii sunt de acord să se vaccineze.

“Am făcut un test şi nu toţi angajaţii doresc să se vaccineze, cam două treimi ar dori. Aici e o altă problemă. Vin ceilalţi şi spun “cei care nu s-au vaccinat să nu stea cu noi”. E foarte complicat. Sunt multe alternative, multe necunoscute. Nu e cazul deocamdată, mai ales că nouă ne-ar veni rândul prin aprilie sau mai, fiindcă suntem în etapa a treia”, a mai menţionat managerul.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis vineri că, începând de luni, în sălile de spectacol, teatre şi cinematografe va fi permis accesul publicului în limita a 30% din capacitate. AGERPRES/(AS – autor: Petronius Craiu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)





Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *