Dezbateri

Fundația Regală Margareta a României strânge fonduri pentru susținerea vârstnicilor singuri – Radio România Cultural


 

Peste un milion de vârstnici din România trăiesc singuri, iar pe fondul declanșării crizei pandemice, Fundația Regală Margareta a României a înregistrat, în anul 2020, cele mai numeroase solicitări de sprijin. Pentru că numărul celor care caută ajutor este în continuă creştere, Fundația își propune să ajute până la 20.000 de seniori, prin proiectele sale și o rețea de parteneri sociali. Pentru o astfel de susținere, care necesită resurse suplimentare, Fundația apelează la implicarea companiilor și a persoanelor fizice.

Companiile din România beneficiază de o importantă facilitate fiscală prin care pot aduce o schimbare pozitivă în societate – direcționarea a 20 la sută din impozitul plătit statului către o cauză socială. Această sumă poate fi direcționată către Fondul pentru Vârstnici, prin care Fundația Regală Margareta a României gestionează solicitările urgente şi rezolvarea celor mai grave cazuri, la nivel național. Companiile care doresc să contribuie, pot descărca și completa contractul la adresa http://sponsorizez.ro/, iar persoanele fizice care vor să contribuie cu o donație lunară, pot accesa www.frmr.ro/donationline.

De la declanșarea pandemiei, aproape cinci mii de seniori, mulți dintre ei afectați de imobilitate fizică, boli cronice sau lipsuri materiale, au primit ajutor practic, material sau emoțional prin Fondul pentru Vârstnici. Bazându-se pe sponsorizări și donații, Fundația a creat o rețea de servicii sociale, activă în diverse comunități, dedicată susținerii persoanelor vârstnice, a mobilizat sute de voluntari, a extins proiectele sociale în noi zone geografice și a lansat noi servicii implicând echipa proprie de asistenți sociali și psihologi. Persoanele vârstnice în dificultate au beneficiat astfel de echipamente sanitare și de protecție, pachete de ajutor cu bunuri de necesitate, livrare gratuită la domiciliu a cumpărăturilor sau a medicamentelor, consiliere socială și îndrumare către servicii de suport accesibile în comunitate, îngrijire la domiciliu, sprijin practic în locuință, dar și sprijin emoțional constant sau consiliere psihologică gratuită.

Înființată în 1990 de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, împreună cu tatăl său, Regele Mihai, Fundația Regală Margareta a României este una dintre puținele organizații non-guvernamentale care derulează programe dedicate seniorilor din România. De-a lungul celor 30 de ani de activitate, cu implicarea voluntarilor și mobilizarea partenerilor instituționali și a întregii comunităţi, Fundația a creat diverse soluții menite să îmbunătățească viețile acestora, să aline singurătatea, să prevină izolarea socială, ori să creeze oportunități pentru o viață activă. Mai multe detalii pe www.frmr.ro.

 

 Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *