Stiri internationale

Fresca din Leda și Lebăda descoperită la PompeiRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Fresca din Leda și Lebăda descoperită la Pompei | A fost o frescă romană care descrie o scenă erotică din mitul Leda și al Lebedei descoperit într-un dormitor antic din Pompei. Fresca a fost găsită într-o casă de pe Via del Vesuvio, lângă centrul orașului antic, în timpul lucrărilor de stabilizare a sitului. Această ultimă descoperire urmează descoperirii, la începutul acestui an, a unei alte fresce – înfățișând zeul fertilității Priap – în aceeași clădire, despre care arheologii cred că ar fi aparținut unei familii bogate. Directorul parcului arheologic din Pompei, Massimo Osanna, a declarat că arheologii iau în considerare mutarea celor două fresce într-un loc unde „pot fi protejate și arătate publicului”.

Raportul lui Macron recomandă restituirea integrală a artei africane în Franța | Un raport comandat de președintele francez Emmanuel Macron va recomanda ca toate obiectele din colecțiile muzeelor ​​franceze care au fost luate „fără consimțământul” din Africa să fie repatrate definitiv, Ziarul de artă rapoarte. Scriitorii raportului, istoricul francez Bénédicte Savoy și economistul senegalez Felwine Sarr, susțin mai degrabă restituirea completă a obiectelor, decât aranjarea împrumuturilor pe termen lung către muzeele africane și îndeamnă președintele să nu fie influențat de „prudența politică” și anxietatea muzeului ‘în fața opoziției așteptate din partea ministerului culturii și a sectorului muzeal.

Grant de 1 milion de dolari pentru proiecte de artă acordate Coral Springs, Florida | Filantropiile Bloomberg anunțat astăzi că acordă o subvenție de 1 milion de dolari orașului Coral Springs, Florida, pentru a se îndrepta spre proiecte de artă publică care vor promova „vindecarea și reflectarea colectivă” în urma împușcăturilor din liceul din februarie în vecinul Parkland. Grantul va contribui la finanțarea discuțiilor și a atelierelor de artă de la Muzeul de Artă Coral Springs, care a stabilit anterior programe de terapie prin artă pentru a ajuta pe cei afectați de împușcare, precum și cinci instalații de artă temporare care vor apărea în Coral Springs și Parkland.

Ateneum o numește pe Marja Sakari ca regizor | Galeria Națională Finlandeză are a anunțat că Marja Sakari va deveni următorul director al Muzeului de Artă Ateneum din Helsinki. Sakari este în prezent curatorul șef al expozițiilor de la Kiasma, muzeul național de artă contemporană din Finlanda, care este administrat și de Galeria Națională Finlandeză. Ea își va prelua noua funcție pe 3 decembrie.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *