Stiri internationale

Franța finalizează proiectul de lege de restituire | Revista ApolloParlamentul francez a finalizat restituirea a 26 de artefacte în Republica Benin și una în Senegal. Vorbind joi la Adunarea Națională, ministrul francez al culturii, Roselyne Bachelot, a descris această mișcare drept „punctul culminant al unui proces lung”, dar a subliniat că legea care permite returnarea acestor artefacte nu constituie un precedent pentru întoarcerea altora. Senatul votase în unanimitate în favoarea primei lecturi a proiectului de lege, însă amendamentul său de a înființa un consiliu național privind restituirea și de a modifica formularea finală a fost respins de Adunarea Națională, care a reușit să adopte versiunea sa preferată în lege.

Un tribunal olandez a decis că Muzeul Stedelijk din Amsterdam poate păstra o pictură de Kandinsky pe care a dobândit-o în timpul celui de-al doilea război mondial de la un proprietar evreu. Decizia confirmă constatarea Comitetului olandez pentru restituiri, care a făcut recent obiectul unui raport guvernamental care i-a recomandat reformarea practicilor sale. Moștenitorii lui Robert Lewenstein și Irma Klein, proprietarii originali ai tabloului, sunt așteptați să depună recurs împotriva hotărârii. Un purtător de cuvânt al reclamanților a descris hotărârea drept „o a doua dezaprobare a tabloului”. Într-o declarație, orașul Amsterdam a spus că pictura „va fi legată pentru totdeauna de o istorie dureroasă”.

Brian P. Kennedy, directorul și directorul executiv al Muzeul Peabody Essex din Salem, Massachusetts, a demisionat. Kennedy, care a fost numit în iulie 2019 și anterior a fost director al Muzeului de Artă din Toledo, va părăsi muzeul la sfârșitul acestui an. El nu a dat un motiv specific pentru plecarea sa. Între timp, Guillaume Kientz a fost numit noul director al Muzeul și Biblioteca Societății Hispanice în New York. Kientz, expert în Velázquez și El Greco, este în prezent curator de artă europeană la Muzeul de Artă Kimbell din Texas și a fost înainte curator de artă spaniolă și latino-americană la Luvru. El își va prelua postul la începutul anului 2021. Societatea Hispanică a fost închisă pentru renovări din 2017 și a întâmpinat dificultăți financiare în ultimii ani. Nu este clar exact când se va redeschide muzeul.

Personalul din Muzeele Carnegie din Pittsburgh au votat până la 278-75 pentru aderarea la Uniunea Siderurgică Unită, după un impuls de sindicalizare care a început în iunie. Lucrătorii muzeului sunt ultimii care au format un sindicat după ce personalul de la Philadelphia Museum of Art și MFA Boston au făcut acest lucru la începutul acestui an.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *