Stiri internationale

Finanțarea artei se confruntă cu o criză existențială. Pentru a supraviețui, organizațiile culturale trebuie să schimbe modul în care se prezintă publicului


Finanțarea pentru artă era în criză cu mult înainte de 2020. Dar evenimentele din acest an au dovedit că nu mai putem aștepta să ne reimaginăm modelele pentru un viitor mai durabil.

În anii care au precedat până în 2020, donarea generală de caritate a crescut, dar sprijinul pentru artă nu a fost. Cu 30 de trilioane de dolari așteptate să fie transferate în următorii 30 de ani numai în Statele Unite, ne aflăm în mijlocul celui mai mare transfer intergenerațional de bogăție din istoria omenirii. Dar generația care moștenește această bogăție are păreri cu totul diferite despre filantropie decât predecesorii săi.

Generația în creștere de donatori este sceptică cu privire la puterea artelor de a crea o lume mai bună. Cercetările arată că mulți dintre acești finanțatori acordă prioritate promovării justiției și echității sociale, rasiale, de mediu; caută un impact specific, măsurabil; și îmbrățișează tehnologia pentru a rezolva problemele urgente din zilele noastre.

Ceea ce a fost anterior o criză este acum existențial. Mai mult de o treime din americani intenționează să-și reducă donarea filantropică în 2021 sau să nu dea deloc, potrivit unui studiu recent. Dintre cauzele americanilor de toate generațiile do planul de susținere, artă și cultură nu face nici măcar primele șapte.

Când ne uităm la aceste tendințe – și recunoaștem că sectorul artelor a făcut o treabă destul de îngrozitoare pentru a-și explica relevanța – sper să putem fi de acord cu toții că este nevoie de acțiuni urgente. Reimaginarea este necesară dacă ne așteptăm să susținem un sector înfloritor al artelor care extinde oportunitățile economice, vindecă comunitățile, întărește democrația și inspiră soluții creative la provocările globale.

Al nostru cercetare, conferințe, și seria de discuții virtuale au ajutat la identificarea interesului pentru acești donatori și a modului în care sectorul artelor își poate susține cel mai bine cazul. Înaintea următoarei noastre conferințe de astăzi, aș dori să propun trei recomandări pentru modul în care sectorul trebuie să se schimbe pentru a se reconstrui din criza actuală și a crea modele noi și durabile care să asigure un sector cultural robust pentru generațiile viitoare.

Melissa Cowley Wolf. Foto: Santi Tuamsuk și Sheyssa Rosado.

1. Trebuie să schimbăm modul în care vorbim despre ceea ce facem

Finanțatorii de artă și liderii culturali ne spun că artele fac o treabă inferioară în exprimarea valorii sectorului pentru societate. Arta și cultura sunt considerate un „plăcut de a avea” nu un „must have”. Trebuie să legăm mai bine artele de rezolvarea provocărilor globale, explicând modul în care antreprenorii artiști au ajutat întotdeauna la înaintarea societăților și sunt demni de un sprijin financiar robust. Iată cum.

Artiștii ar trebui să se vadă pe ei înșiși ca antreprenori esențiali pentru progresul global, iar finanțatorii trebuie să se vadă pe ei înșiși ca investitori de impact și investitori sociali. Perioadă.

Organizațiile ar trebui să se gândească la ele însele ca la conducte ale cauzei. Instituțiile trebuie să exprime modul în care munca lor face schimbări specifice în lume și modul în care ceea ce se întâmplă în cadrul instituției în ceea ce privește echitatea și diversitatea spune atât de mult despre ea, cât și obiectivele sale declarate. Recunoașterea faptului că o instituție este responsabilă față de cel mai mare grup de părți interesate – comunitatea sa – este esențială în noul peisaj de finanțare.

Este imperativ să facem artele mai accesibile publicului larg. Lumea artei intimidează pe multe planuri; există prea multe bariere mentale și semnificanți instituționali a cui aparține și cine nu. Frecvent, valoarea în artă este derivată de lipsa de transparență. Sectorul instituțional / non-profit nu ar trebui să meargă pe liniile pieței; de fapt, poate ar trebui să fie invers. Trebuie să ne deschidem, să renunțăm la atitudine și să creăm încredere pentru a crește baza părților interesate.

Faceți cunoștință cu Silicon Valley acolo unde sunt. Elefantul din cameră este cine este nu în cameră: Silicon Valley și imensul său fond de bogăție nu sunt implicate în filantropia culturală, deoarece nu văd impactul pe care îl are asupra lumii. Antreprenorii tehnici și creativi împărtășesc multe dintre aceleași atribute și obiective: schimbarea lumii prin spargerea matrițelor și abordarea celor mai presante provocări prin inovație. Trebuie să ne angajăm diferit, în acest sens, și să articulăm aceste asemănări pentru a crea un angajament susținut cu sectorul tehnologic.

Artistul Hank Willis Thomas și Patton Hindle, șef de artă la Kickstarter, în cadrul Forumului finanțatorilor din 2019.  Imagine de Luis Olazabal, Courtesy Arts Funders Forum.

Artistul Hank Willis Thomas și Patton Hindle, șef de artă la Kickstarter, în cadrul Forumului finanțatorilor din 2019. Imagine de Luis Olazabal, Courtesy Arts Funders Forum.

2. Trebuie să schimbăm modul în care vorbim între noi

Cercetările noastre au descoperit că trei din patru finanțatori de artă consideră că „colaborarea și parteneriatele” și „noile mijloace de finanțare” vor avea cel mai important impact asupra creșterii finanțării pentru arte. Pe măsură ce urmărim modelele și organizațiile actuale suferind daune poate ireversibile, acesta este momentul pentru a ne diversifica fluxurile de finanțare cu contribuții din toate părțile sectorului. Acest lucru necesită o gândire nouă.

Modelul nonprofit nu este singurul. Modele alternative de finanțare, cum ar fi hibrizii, modelele cu scop lucrativ, întreprinderile sociale și investițiile de impact, trebuie dezvoltate în continuare pentru a se alinia la modul în care generația următoare dorește să investească și la modul în care lucrează artiștii. Întrucât artiștii acționează ca antreprenori creativi, municipalitățile și investitorii privați care susțin antreprenoriatul ar trebui să sprijine și artiștii și instituțiile.

Redefiniți rolul filantropiei. Finanțatorii ar trebui să se gândească dincolo de sprijinul financiar și să ia în considerare donațiile de timp expert, imobiliare și capital intelectual. Participarea practică în cadrul comunităților de artă poate contribui la o mai bună înțelegere a resurselor necesare pentru sustenabilitatea financiară pe termen lung.

Finanțatorii de artă trebuie să devină mai confortabili cu riscul. Investitorii au acceptat întotdeauna riscul, de la Wall Street până la Silicon Valley. Oportunitățile apar atunci când investitorii sociali își asumă mai multe riscuri. Prin sprijinirea artiștilor emergenți și a entităților culturale perturbatoare, finanțatorii pot contribui la stimularea inovației, la o revenire și la reinventarea artelor.

Manifestanții protestează în afara Tate Modern pentru pierderile de locuri de muncă propuse în urma primului blocaj.  Fotografie de Leon Neal / Getty Images.

Manifestanții protestează în afara Tate Modern pentru pierderile de locuri de muncă propuse în urma primului blocaj. Fotografie de Leon Neal / Getty Images.

3. Trebuie să schimbăm despre ce vorbim

Clasa emergentă de donatori privește filantropia culturală prin prisma justiției sociale, potrivit sondajului nostru. Pe măsură ce acești donatori se mută în alte domenii ale filantropiei, artele trebuie să reflecteze asupra scopului său și să spună mai bine povestea modului în care a fost istoric sectorul gândirii critice și al inovației, un comentariu asupra umanității noastre și un factor de progres politic și social. .

Publicul Millennials și Gen Z se angajează cu organizații care vorbesc despre valorile lor de bază, astfel încât instituțiile trebuie să își definească și să comunice în mod clar impactul social. Tinerii filantropi doresc oportunități de a ridica comunitățile și de a amplifica soluțiile la provocările globale. Vor să atragă mai multă atenție și finanțare către organizațiile care modelează – programatic și organizațional – justiția socială, echitatea și diversitatea.

Schimbarea actuală de paradigmă ne obligă să lăsăm în urmă idei vechi. Acesta este un moment de calcul. Instituțiilor și persoanelor li se cere să recunoască și să soluționeze inechitățile structurale. .

Reformați sistemul din interior. Nu putem vorbi despre schimbarea filantropiei până nu vorbim despre democratizarea căilor de creare a bogăției. Cei bogați și puternici controlează sistemele noastre, deoarece acestea pot oferi cel mai mult în cadrul structurii capitaliste existente. Pentru a ne schimba sistemele, trebuie să reformăm cine are puterea.

***

Acesta este momentul consecințelor din traiectoria filantropiei culturale. Nu a fost niciodată mai urgent să dezvoltăm noi modele de finanțare și să spunem povești mai bune despre rolul artei în rezolvarea celor mai mari probleme ale lumii. Investiții în artiști și entități culturale este investind în promovarea educației, sănătății, justiției sociale, rasiale și de mediu.

E timpul să legănăm această barcă. Generațiile în creștere de donatori doreau deja să ne redefinească sistemele și să solicite noi modele. Artiștii și creativii pot face schimbarea de care avem nevoie în lume, dar nu fără structuri de investiții inovatoare care să le recunoască și să le finanțeze ca factori de schimbare.

Și iată căptușeala de argint: reclamele de ultimă generație și donatorii doresc această schimbare. Acum este momentul să reușim – împreună.

Melissa Cowley Wolf este directorul Forumul finanțatorilor artei, o platformă de la M + D conceput pentru a spori donarea privată a artei și culturii. Este, de asemenea, fondatoarea MCW Projects LLC, o firmă de consultanță dedicată extinderii următoarei generații de filantropi culturali, avocați și audiențe. A te alatura Summit-ul anual al AFF, marți, 8 decembrie, 15–15 pm EST pentru a auzi de la inovatori de frunte cu privire la viitorul filantropiei culturale.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *