International

filmul pe Zoom – Suplimentul de cultură


După ce aproape toată producția cinematografică a fost afectată de pandemie, unii realizatori au preferat să se adapteze rigorilor crizei sanitare și să facă filme „de la distanță“.

Sam Levinson, realizatorul seriei Euphoria, a realizat în această perioadă Malcolm & Marie, o dra­mă romantică ce va fi lansată curând pe platforma Netflix. Filmat în alb-negru, pe peliculă, într-o vilă californiană ruptă de lume, Malcolm & Marie este bazat pe un „scenariu intimist“, cu doi actori, John David Washington și Zendaya.

„Un modest proiect în familie“, spune Sam Levinson, care a fost silit să se adapteze ca realizator la rigorile pandemiei: ședințe și repetiții cu actorii la telefon, filmări terminate în doar două săptămâni, o echipă redusă, de numai 22 de persoane pe platou. Actorii n-au avut la dispoziție nici stilist, nici machior, ci, obișnuiți deja cu necesitățile meseriei, au trebuit să rezolve singuri aceste probleme.

În acest timp, Rob Savage a prezentat la festivalul de la Gérardmer noul lui film, horrorul Host, o producție și mai adaptată lucrului în izolare. Host este turnat în întregime pe Zoom și are ca subiect proasta idee a unor tineri de a participa la o ședință de exorcizare online, cu dezastruoase consecințe.

Savage a fost inițial „foarte neliniștit“ de ideea de a-și dirija actorii de la distanță. „Asta ne-a permis să ne concentrăm și să vedem lucrurile și mai limpede decât în cazul unor filmări normale“, spune regizorul. Astfel, Host a fost realizat fără machiaje sau efecte speciale, fără operator, filmările fiind realizate cu camere web, fiind simple capturi ale imaginilor pe Zoom. „Am revenit la esențial, la lucrul cu actori“, spune Savage.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *