Expozitii

Fiica lui Philip Guston și alții se pronunță împotriva deciziei a patru muzee de a amâna o retrospectivă majoră asupra artistului


O călătorie planificată de mult timp Philip Guston retrospectiva a fost amânată de trei ani din cauza preocupărilor cu privire la modul în care lucrarea va fi primită pe fondul tensiunilor rasiale accentuate și al protestelor în curs de desfășurare atât în ​​SUA, cât și în străinătate.

Aceasta este de fapt cea de-a doua întârziere pentru spectacol, intitulată „Philip Guston Now”, care a fost anunțată în iunie 2019. Acesta a fost inițial deschis pentru 7 iunie 2020, la National Gallery of Art din Washington, DC, înainte de a călători la muzeu. de Arte Frumoase din Houston, Tate Modern din Londra și Muzeul de Arte Frumoase din Boston. Aceste date au fost împinse înapoi până în iulie 2021 din cauza închiderii extinse a muzeelor. Acum, curatorii intenționează să regândească complet spectacolul înainte de deschiderea nou stabilită pentru 2024.

„Mișcarea de justiție rasială care a început în SUA și a iradiat către țările din întreaga lume, pe lângă provocările unei crize globale de sănătate, ne-a determinat să ne oprim”, au spus cele patru muzee într-un articol comun afirmație postat luni pe site-ul National Gallery. „Considerăm că este necesar să ne reformulăm programarea și, în acest caz, să facem un pas înapoi și să aducem perspective și voci suplimentare pentru a modela modul în care prezentăm opera lui Guston publicului nostru. Acest proces va dura timp. ”

Reprezentanții muzeelor ​​nu au răspuns la solicitările de comentarii. Dar îngrijorarea nerostită implică probabil picturile pe care Guston a început să le facă la sfârșitul anilor 1960, care prezintă figuri cu glugă Ku Klux Klan. Expoziția ar fi inclus 25 de desene și picturi din corpul respectiv de lucrări, potrivit ARTnews.

Philip Guston, Pictură, fumat, mâncare (1973).  Amabilitatea Muzeului Stedelijk / © moșia lui Philip Guston.

Philip Guston, Pictură, fumat, mâncare (1973). Amabilitatea Muzeului Stedelijk / © moșia lui Philip Guston.

Amânarea a fost întâmpinată de opoziția lui Musa Mayer, fiica artistului și șefa Fundației Guston. „Acum jumătate de secol, tatăl meu a realizat o lucrare care a șocat lumea artei”, a spus Mayer într-un comunicat. „Nu numai că a încălcat canonul a ceea ce ar trebui să picteze un artist abstract remarcat într-un moment de critică de artă deosebit de doctrinară, dar a îndrăznit să ridice o oglindă Americii albe, expunând banalitatea răului și rasismul sistemic, încă suntem luptându-se să se confrunte astăzi. “

În ceea ce privește cifrele Klan ale lui Guston, Mayer a spus: „Plănuiesc, complotează, se plimbă în mașini fumând trabucuri. Nu le vedem niciodată actele de ură. Nu știm niciodată ce este în mintea lor. Dar este clar că ei suntem noi. Negarea noastră, ascunderea noastră ”, a adăugat ea. „Tatăl meu a îndrăznit să dezvăluie culpabilitatea albă, rolul nostru comun în a permite teroarea rasistă la care a fost martor încă din copilărie, când Klanul a mărșăluit deschis de mii pe străzile din Los Angeles.”

Istoricul de artă și curatorul Darby English a declarat pentru New York Times că decizia de a amâna spectacolul a fost „lașă și patronatoare, o insultă atât pentru artă, cât și pentru public”. Picturile lui Guston au fost „create cu atenție pentru identificarea victimelor istoriei”, a spus engleza, adăugând că „[i]Nu ar trebui să facă parte din atitudinea cuiva pentru a-i vedea ca pe niște oportunități de a gândi, de a îmbunătăți gândirea, de a ascuți percepția, de a vorbi între ei ”și nu„ de a continua cu tristețe cu capul în nisip, evitând conversațiile dificile, deoarece credeți că calendarul este prost. ”

Guston însuși a numit lucrările autoportrete. „Mă percep ca fiind în spatele capotei”, a fost citat în publicația din 2019 Repere MoMA: 375 lucrări de la Muzeul de Artă Modernă din New York. „Aproape am încercat să-mi imaginez că locuiesc cu Klanul. Cum ar fi să fii rău? ”

Philip Guston, Untitled (Două figuri cu glugă) (1969).  Amabilitatea lui Christie's Images, Ltd.

Philip Guston, Fără titlu (Două figuri cu glugă) (1969). Amabilitatea lui Christie’s Images, Ltd.

Robert Storr, care a publicat luna aceasta o biografie a artistului, Philip Guston: O pictură petrecută în viață, a spus Ziarul de artă că amânarea a fost declanșată de „împingerea personalului cu privire la o imagine anti-linșare din anii 1930, care a fost de fapt predicatul pentru toate imaginile ulterioare ale lui Guston Ku Klux Klan”.

„Dacă Galeria Națională de Artă, care nu a reușit în mod vizibil să prezinte mulți artiști de culoare, nu le poate explica celor care protejează opera din vedere că artistul care a realizat-o a fost de partea egalității rasiale, nu e de mirare că au cedat la neînțelegere în vremurile lui Trump ”, a adăugat Storr.

Muzeele s-au confruntat din ce în ce mai mult cu critici în ultimii ani pentru expunerea de lucrări care abordează probleme de violență rasială.

Bienala Whitney 2017 a stârnit controverse pentru incluziunea Protecție Dana‘s Deschideți sicriul, o pictură a lui Emmett Till, al cărui linșament brutal din 1955 a făcut furori când mama sa a insistat asupra unei înmormântări cu sicri deschis. Detractorii l-au acuzat pe Schutz, care este alb, că a valorificat suferința neagră și au cerut distrugerea picturii.

Mai recent, Muzeul de Artă Contemporană Cleveland a anulat o expoziție a desenelor artistului afro-latino Shaun Leonardo despre victimele brutalității poliției datorită obiecțiilor comunității. Directorul muzeului, Jill Snyder, și-a cerut scuze și a demisionat. (Expoziția este acum la vedere la Muzeul de Artă Contemporană din Massachusetts și se va deplasa la Muzeul de Arte Bronx în ianuarie.)

Philip Guston, <em> Passage </em> (1957–58).  Amabilitatea Muzeului de Arte Frumoase din Houston / © moșia lui Philip Guston.” width=”1000″ height=”883″ srcset=”https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/09/philip-guston-passage.jpg 1000w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/09/philip-guston-passage-300×265.jpg 300w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/09/philip-guston-passage-50×44.jpg 50w” sizes=”(max-width: 1000px) 100vw, 1000px”/></p>
<p class=Philip Guston, Trecere (1957–58). Amabilitatea Muzeului de Arte Frumoase din Houston / © moșia lui Philip Guston.

Următoarea expoziție trebuia să fie prima retrospectivă americană a lui Guston în 15 ani, incluzând aproximativ 125 de picturi și 70 de desene.

Site-urile web ale spectacolului din primele sale două locații, National Gallery și Tate, au fost scoase offline de la anunțul de amânare. Niciunul dintre muzee nu s-a adresat direct imaginilor KKK. Tate a menționat „picturile din epoca anilor 70 ale lui Guston„ populate de figuri de desene animate ”, menționând că inițial nu au fost bine primite de critici, ci„ l-au stabilit pe Guston drept unul dintre cei mai influenți pictori de la sfârșitul secolului al XX-lea ”.

Muzeele vor publica în continuare catalogul expoziției așa cum a fost planificat inițial, cu eseuri de la cei patru curatori: Harry Cooper, Alison de Lima Greene, Mark Godfrey și Kate Nesin.

Godfrey, curator senior de artă internațională la Tate Modern, s-a pronunțat împotriva amânării pe Instagram. „Anularea sau întârzierea expoziției este probabil motivată de dorința de a fi sensibil la reacțiile imaginate ale anumitor spectatori și de teama de a protesta”, a scris el. „Cu toate acestea, este de fapt extrem de favorabil pentru spectatori, despre care se presupune că nu pot aprecia nuanța și politica operelor lui Guston.”

Declarația comună a muzeelor ​​spune că „rămân dedicați lui Philip Guston și operei sale” și că speră să organizeze spectacolul într-un moment în care „credem că mesajul puternic al justiției sociale și rasiale care se află în centrul lui Philip Opera lui Guston poate fi interpretată mai clar ”.

Mayer crede că acel moment este deja aici. „Aceste tablouri se întâlnesc în momentul în care ne aflăm astăzi”, a spus ea. „Pericolul nu constă în privirea la opera lui Philip Guston, ci în privirea în altă parte.”

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *