Expozitii

Ficre Ghebreyesus a fost iubit în New Havenul său nativ ca bucătar. Acum, El este pâinea prăjită a lumii artei – Vedeți lucrările sale aici


Pe măsură ce galeriile și instituțiile de artă din întreaga lume încep să se redeschidă, punem în valoare spectacole individuale – online și IRL – care merită atenția dumneavoastră.

Ficre Ghebreyesus: Poarta spre Albastru
până la 24 octombrie 2020 la Galerie Lelong

Ce spune galeria: „Împrumutând titlul de la una dintre lucrările sale,„ Poarta către albastru ”sugerează nu numai o culoare semnificativă pentru Ghebreyesus, ci și o deschidere către marea și cerul nemărginit, un punct de intrare în necunoscut, care a fost o constantă în viața de refugiat care a fugit din Eritreea natală pentru a se stabili în cele din urmă în New Haven, Connecticut.

„Artistul a fost puternic influențat de muzică și a fost un iubitor al genului de blues care își are originea în călătoria oamenilor sclavi deasupra apei și are rădăcini în tradițiile muzicale africane și spiritualitatea”.

De ce merită să aruncăm o privire: În cadrul comunității sale New Haven, Ficre Ghebreyesus era iubit ca un bucătar aventuros și coproprietar al Caffé Adulis și ca un om cu profunde interese în poezie și muzică. Un pictor talentat, încă nu avea nicio aspirație de a deveni toastul lumii artei din Manhattan și, în schimb, se mulțumea să lucreze sub radar și să împărtășească munca sa cu cei mai apropiați de el.

În 2012, Ghebryesus a murit pe neașteptate la doar 50 de ani, lăsând în urmă peste 800 de pânze. De atunci, soția sa, poetul și președintele Fundației Andrew W. Mellon, Elizabeth Alexander, a încercat să împărtășească munca răposatului ei soț cu un public mai larg, ajutând la amenajarea unor expoziții postume ale operei sale, asigurând în cele din urmă reprezentarea moșiei sale la Galerie. Lelong.

Refugiat din Eritreea, Ghebreyesus a făcut ca lucrările să strălucească prin culoare, model și forme pe care le-a păstrat în amintirile locului său natal, precum și din călătoriile sale în Sudan, Italia și Germania. Apa este un motiv recurent, la fel ca și un model de șah staccato de roz și roșu. Una dintre cele mai mari lucrări ale sale (care a făcut parte dintr-un spectacol virtual anterior din această primăvară), care măsoară 16 picioare pe 8 picioare, este Înmormântarea pescarului de sardină, o afacere aglomerată cu heruvimi cu aripi de pește, o serie de însoțitori strânși împreună alături de un bărbat care ține o lopată și o sardină supradimensionată care poate reprezenta sicriul subiectului decedat, în conformitate cu tradiția locurilor de odihnă finale care oglindesc vocația vieții cuiva – totul pe un plan de imagine aplatizat care amintește de o pictură renascentistă timpurie.

Cum arată:

Ficre Ghebreyesus, Înmormântarea pescarului de sardină, (2002). Amabilitatea proprietății Ficre Ghebreyesus și Galerie Lelong & Co.

Ficre Ghebreyesus, Grădina magică a lui Zememesh Berhe (cca. 2002). Amabilitatea proprietății Ficre Ghebreyesus și Galerie Lelong & Co.

Ficre Ghebreyesus, Orizont cu cifre înmormântate (cca. 2002-07). Amabilitatea proprietății Ficre Ghebreyesus și Galerie Lelong & Co.

Ficre Ghebreyesus, Este timpul să cer azil (cca. 2007-11). Amabilitatea proprietății Ficre Ghebreyesus și Galerie Lelong & Co.

Ficre Ghebreyesus, Poarta spre Albastru (cca. 2002-07). Amabilitatea proprietății Ficre Ghebreyesus și Galerie Lelong & Co.

Ficre Ghebreyesus, Barca noaptea (cca. 2002-07). Amabilitatea proprietății Ficre Ghebreyesus și Galerie Lelong & Co.

Ficre Ghebreyesus, Mănâncă carte (aprox. 2007). Amabilitatea proprietății Ficre Ghebreyesus și Galerie Lelong & Co.

Ficre Ghebreyesus, Muzician așezat cu aripă cu pene (2011). Amabilitatea proprietății Ficre Ghebreyesus și Galerie Lelong & Co.

Ficre Ghebreyesus, Fără titlu (cca. 2002-07). Amabilitatea proprietății Ficre Ghebreyesus și Galerie Lelong & Co.

Ficre Ghebreyesus, Barcă (cca. 2002-07). Amabilitatea proprietății Ficre Ghebreyesus și Galerie Lelong & Co.

Ficre Ghebreyesus, Prietenie (2002). Amabilitatea proprietății Ficre Ghebreyesus și Galerie Lelong & Co.

Ficre Ghebreyesus, Nkisi (cca. 2011). Amabilitatea proprietății Ficre Ghebreyesus și Galerie Lelong & Co.

Ficre Ghebreyesus, Pălării și Baloane Roșii (cca. 2002-07). Amabilitatea proprietății Ficre Ghebreyesus și Galerie Lelong & Co.

Ficre Ghebreyesus, Poarta către compus (2006).  Amabilitatea proprietății Ficre Ghebreyesus și Galerie LeLong & Co.

Ficre Ghebreyesus, Poarta către compus (2006). Amabilitatea proprietății Ficre Ghebreyesus și Galerie Lelong & Co.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *