Expozitii

FIAC poate fi anulat, dar spectacolul trebuie să continue. Iată 8 expoziții obligatorii în timpul Săptămânii de artă de la Paris


Înrăutățirea situației de sănătate publică din Europa a făcut ca târgul de artă FIAC să nu aibă loc anul acesta, ca de obicei, în Grand Palais. In timp ce anularea târgului a provocat reacții mixte în scena artei pariziene, mulți sunt hotărâți să arate că spiritul săptămânii de artă continuă în numeroasele expoziții deschise la muzeele și galeriile orașului în această săptămână.

Noaptea galeriei din acest an este 22 octombrie, cu spații rămase deschise pentru a vizita până la ora 20:00, lăsând suficient timp pentru iubitorii de artă să ajungă acasă înainte de ora de la ora 21:00.

Iată alegerea noastră de opt spectacole de văzut în jurul Parisului în această săptămână foarte neobișnuită FIAC.

Cindy Sherman la Fundația Louis Vuitton
Până la 3 ianuarie 2021

Fotograful Cindy Sherman, care schimbă forma, primește un tratament complet la Fondation Louis Vuitton, primul ei spectacol la Paris din 2006. Lucrările vizualizate se întind pe lunga carieră a artistei, de la revoluționarul „Film fără titlu” până la „dezastrele” sale mai recente „Imagini în cap” și „Portrete ale societății”.

Datorită fluxului de vizitatori, Fundația recomandă oaspeților să vină dimineața sau după ora 17:00

„Sarah Sze: Night Into Day”La Fondation Cartier
24 octombrie 2020-7 martie 2021

Sarah Sze, Centrifugați (2017). Prezentat la Haus Der Kunst © Sarah Sze Foto © Sarah Sze Studio.

Sarah Sze lansează două noi lucrări la Fondation Cartier, care vor reflecta asupra arhitecturii clădirii proiectate de Jean Nouvel. Instalațiile imersive ale lui Sze sunt meditații asupra tehnologiei și modurile în care imaginile sunt partajate, transferate și create.

Biletele sunt disponibile la carte online la Fondation Cartier.

Hélène Delprat: Urăsc tablourile mele. Îmi urăsc tablourile …”La Christophe Gaillard
Până pe 7 noiembrie 2020

După cum indică titlul spectacolului, opera lui Delprat este plină de depreciere de sine și, totuși, artista spune că persistă pentru că este natura ei să continue să facă lucruri în ciuda durerii pe care o provoacă. În acest caz, este în beneficiul nostru, deoarece lucrările de instalare pe scară largă combină personaje fictive și teme universale într-o combinație încântătoare.

Wu Tsang: companie vizionară”La Lafayette Anticipations
Până la 3 ianuarie 2021

Wu Tsang, Still Production, "Spectacolul s-a terminat" (2020), fotografie de Diana Pfammatter.  Produs de Schauspielhaus Zürich, co-comandat de Fundația Lafayette.  Amabilitatea artistului și Galerie Isabella Bortolozzi, Berlin.

Wu Tsang, producție încă, „Spectacolul s-a încheiat” (2020), fotografie de Diana Pfammatter. Produs de Schauspielhaus Zürich, co-comandat de Fundația Lafayette. Amabilitatea artistului și Galerie Isabella Bortolozzi, Berlin.

Pentru prima expoziție a artistului american în Franța, Wu Tsang prezintă un spectacol imersiv, care include lucrări recente și anterioare de film, performanță și sculptură, centrate în jurul operei artistului din 2020 Spectacolul s-a terminat, o operă cu mai multe straturi despre eliberare și înstrăinare în care dansatorii se interpretează în ritmul textului poetului și academicianului afro-american Fred Moten Haide, ia-o!

Vizitatorii nu trebuie să rezerve un bilet, dar pot să aștepte dacă galeria este ocupată.

Oscar Murillo: Știri”La David Zwirner
Până pe 19 decembrie

Oscar Murillo, <i> manifestare </i> (2019-2020).  © Oscar Murillo Amabilitatea artistului și a lui David Zwirner.” width=”1024″ height=”807″ srcset=”https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/10/MUROS1493-1024×807.jpg 1024w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/10/MUROS1493-300×237.jpg 300w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/10/MUROS1493-50×39.jpg 50w” sizes=”(max-width: 1024px) 100vw, 1024px”/></p>
<p class=Oscar Murillo, manifestare (2019-2020). © Oscar Murillo Amabilitatea artistului și a lui David Zwirner.

Oscar Murillo prezintă picturi realizate în timp ce se afla în carantină în Columbia în primăvara și vara anului 2020. Parte a seriei sale în curs de „manifestare”, lucrările sunt cele mai mari și frenetice din serie până în prezent, reflectând starea sporită a planetei globale. anxietate în momentul prezent.

Programările sunt încurajate, dar nu sunt necesare și poate fi rezervat online.

Da, nu”La Galerie Sultana
Până pe 31 octombrie

Vizualizare instalare "Da, nu" la Galerie Sultana, Paris.  Amabilitatea Galerie Sultana © Aurélien Mole.

Vedere de instalare a „Da nu” la Galerie Sultana, Paris. Amabilitatea Galerie Sultana © Aurélien Mole.

Co-curate de fondatorul galeriei Guillaume Sultana și de artistul Paul Maheke, artiștii din această expoziție de grup sunt toți practicanții a ceea ce ei numesc o „politică a refuzului”. Ei încearcă să construiască un vocabular non-binar și moduri de gândire ca răspuns la polarizarea societății actuale – după cum demonstrează titlul spectacolului, care este, așa cum au spus ei, „un nu camuflat ca un da”. Expoziția include lucrări de Absalon, David Caille, Anthea Hamilton, Candice Lin, Patrick Staff, Achraf Touloub, free.yard, Paul Maheke și Tabita Rezaire.

„Anticorpi” la Palais de Tokyo
23 octombrie – 3 ianuarie 2021

Josèfa Ntjam și Sean Hart, Melas din Saturn (2020). Amabilitatea Palais de Tokyo.

AK Burns, Kate Cooper și Pauline Curnier Jardin se numără printre cei 20 de artiști care vor participa la un spectacol de grup în timp util, care privește porozitatea corpului uman. În timp ce spectacolul nu tratează în mod direct situația actuală de sănătate publică, problemele legate de distanță, atingere și legături sunt teme generale.

Biletele la spectacol pot fi rezervate pe net.

„Kings of Kin” la Magnin-A
Până pe 30 octombrie

Regii lui Kin. Amabilitatea Galerie Natalie Seroussi.

Galerie Magnin-A și Galerie Nathalie Seroussi s-au unit pentru a arăta artiști provenind din Kinshasa, Republica Democrată Congo. „Kings of Kin” include aproximativ 30 de lucrări istorice și recente ale lui Isek Kingelez, Chéri Samba și Bodys Isek Kingelez, care descriu diverse aspecte ale vieții și politicii congoleze.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *