Stiri

Festivalul Internaţional de Film O'Clock, la prima ediţie; scurtmetraje din cinci ţări – în competiţieFilme din Lituania, Africa de Sud, Grecia, Egipt şi România se regăsesc în selecţia competiţiei de scurtmetraje a primei ediţii a Festivalului Internaţional de Film O'Clock.

Au fost selectate 15 titluri – o animaţie, două documentare şi douăsprezece ficţiuni, alese de un colectiv de curatori din fiecare ţară participantă. Selecţia s-a concentrat pe diferite forme de povestire cinematografică, reflectând valorile de bază ale festivalului – calitate şi diversitate, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Se vor oferi două premii în bani. Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj în valoare de 1.000 euro va fi acordat producătorului – persoană fizică sau juridică. Premiul special oferit de organizatori, în valoare de 600 de euro, va fi acordat regizorului cu o contribuţie artistică remarcabilă la frumuseţea cinematografiei contemporane.

Selecţia competiţională de scurtmetraj este curatoriată de Mirona Radu (România), Dian Weys (Africa de Sud), Andrew Mohsen (Egipt), Ioanna Kryona (Grecia) şi Rimante Daugelaite (Lituania).

"Cred că aspectul de curatoriere al Film O'Clock face programul mai demn de încredere şi mai interesant, deoarece valoarea festivalului nu este dată doar de acele filme înscrise spre a fi evaluate. Mai mult, fiecare delegat are o cunoaştere profundă a industriei cinematografice din ţara sa, ştie ce filme sunt produse şi care sunt tendinţele în storytelling, ceea ce înseamnă că filmele pe care le sugerează sunt elocvente pentru peisajul industriei cinematografice", a explicat Dian Weys.

Filmele vor putea fi urmărite pe platforma Festival Scope, în perioada 27 februarie – 3 martie, în toate cele cinci ţări reprezentate în festival, iar biletele vor fi puse în vânzare începând din 19 februarie. AGERPRES/(AS – autor: Petronius Craiu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

 

Sursa foto: Film O'Clock International Festival/facebook.comSursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *