Dezbateri

Expozițiile SI MUOVE și ZOOM IN ne dezvăluie noi sensuri ale noțiunilor de „mișcare” și „aproape” – Radio România Cultural


Asociația Diplomatic Art a lansat expozițiile de artă vizuală SI MUOVE și ZOOM IN, disponibile exclusiv în mediul online, în format 3D. Vizitatorii poate interacționa cu varianta virtuală a unui spațiu real de expunere prin accesarea https://diplomaticart.ro/si-muove și https://diplomaticart.ro/zoom-in.

Conceptul SI MUOVE pornește de la celebra replică a lui Galileo Galilei „Eppur si muove/ Și totuși se mișcă”, abordând posibilele sensuri ale cuvântului „mișcare”: înțelesul strict fizic, legat de schimbarea de poziție a unui obiect în timp și spațiu, așa-numitele „mișcări imperceptibile” din propriul corp, expansiunea universului și sensuri mai largi legate de migrație, transformare și dezvoltare. Ideea de „mișcare” induce un sentiment de libertate, dinamism, evoluție și inovație, iar ideea de „nemișcare” nu înseamnă doar repaus și introspecție, ci și restrângere, restricționare.

Conceptul ZOOM IN, are ca punct de pornire acțiunea de zoom in (a mări) – una dintre cele mai folosite manevre de editat și vizualizat imagini, dar și sensul figurat – focusarea atenției pe detalii, într-un tot unitar. Expoziția realizează o apropiere de creația unui artist prin alăturarea imaginii de ansamblu a unei lucrări, însoțită de o imagine mărită, cu detalii din lucrarea respectivă (detalii care la rândul lor pot deveni imagini vizuale cu o compoziție și estetică proprie).

Cele doua trasee expoziționale sunt prezentate pe website-ul Diplomatic Art, iar privitorul le poate parcurge de pe orice dispozitiv cu acces la internet, în mai multe direcții, ca într-un spațiu real al unei galerii de artă sau le poate regăsi amplasate într-un parc virtual.
Mai multe informații găsiți pe https://www.facebook.com/Diplomatic.Art.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *