Expozitii

Expoziția de grație a filmului realizat de Oscar, Alejandro González Iñárritu, despre „Refugiați”, merge într-un turneu internațional


Expoziția de realitate virtuală a cineastului Alejandro González Iñárritu, „Carne și nisip (Practic prezent, invizibil fizic)”, Care a câștigat un rar„ Premiu special ”Oscar pentru realizările sale tehnice, se lansează într-un turneu internațional de mai mulți ani începând cu această lună.

În lucrarea lui Iñárritu, care a debutat la Festivalul de la Cannes în 2017 înainte de a călători la Los Angeles, Mexico City, Milano, Washington, DC și Amsterdam, vizitatorii poartă căști de realitate virtuală pentru o călătorie hiperrealistă prin ochii unui refugiat într-o cursă brutală – împotriva agenților de patrulare la frontiera SUA-Mexic.

TImaginile expoziției au fost filmate de cinematograful premiat cu Oscar și colaborator frecvent al lui Iñárritu, Emmanuel Lubezki, și s-a bazat pe adevărate relatări ale imigranților latino-americani și ale agenților de control la frontieră.

În timp ce iterațiile anterioare ale „Carne y Arena” a prezentat o singură cale de navigație, experiența nou reconfigurată are trei spații separate pe 8.000 de metri pătrați, pentru ca mai mulți spectatori să experimenteze simultan, menținând protocoale de distanțare socială.

Firma de design grafic PHI Studio a fost responsabilă pentru actualizările tehnice. Grupul a colaborat cu producătorii originali ai expoziției, Fondazione Prada, Legendary Entertainment și organizația de justiție socială Emerson Collective, fondată de Laurene Powell Jobs, pentru a finanța turul.

„Rădăcina diviziunii în societatea noastră vine din incapacitatea noastră de a ne vedea unii în alții și de a ne recunoaște umanitatea comună”, a spus Jobs într-un comunicat. „’Carne y Arena’ se confruntă cu această diviziune, punându-ne în pielea imigranților și refugiaților și făcându-ne imposibil să privim în altă parte. Este o experiență incredibil de emoționantă care, sper, va contribui la schimbarea modului în care ne vedem pe noi înșine și unii pe alții. ”

Biletele pentru experiență variază de la 35 la 55 de dolari în funcție de locul de desfășurare, toate profiturile revenind la lucrări, a declarat un reprezentant pentru organizatorii expoziției pentru Artnet News.

Întreprinderea, organizată ca non-profit, se poate confrunta cu unele provocări, totuși, întrucât economia experienței se confruntă cu noi provocări post-blocare. Reprezentanții evenimentului au declarat că nu au estimări cu privire la câte bilete vor putea vinde.

Unul dintre cei mai de succes regizori ai generației sale, Iñárritu a luat acasă mai multe zeci de premii pentru dramele sale neîntrerupte, inclusiv Biutiful, Revenantul, și Birdman.

Academia de artă și științe cinematografice a votat pentru a da „Carne și nisip” un Oscar special în octombrie 2017 „ca recunoaștere a unei experiențe vizionare și puternice în povestiri”. Este primul astfel de premiu acordat în mai bine de două decenii.

Expoziția turistică va începe în Aurora, Colorado, vineri, 23 octombrie, înainte de a călători la Montreal în decembrie. Viitoarele opriri din turneu vor fi anunțate în lunile următoare.

Vedeți mai jos un trailer pentru expoziție.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *