Expozitii

Efectiva dronă modernistă a artistului Sam Durant se va deplasa peste New York ca următoarea comisie a soclului High Line


O nouă sculptură amenințătoare, dar ușor de ratat, va apărea la 25 de picioare peste Linie înaltă luna viitoare. Sam DurantSculptura cinetică din fibră de sticlă a unei drone Predator va fi mai mult sau mai puțin vizibilă în funcție de vânt, ora din zi și condițiile de lumină. Uneori se va amesteca complet în nori.

Drona dezbrăcată a artistului arată ca o sculptură modernistă elegantă și abstractă și nu include camerele, armele sau trenul de aterizare ale aeronavei militare cu telecomandă. Dar cu o anvergură a aripilor de 48 de picioare, are aceeași dimensiune ca afacerea reală.

“Pentru Sam, obiectivul este de a face vizibil în America războiul cu drone pe care această țară îl duce împotriva țărilor foarte îndepărtate”, Cecilia Alemani, director și curator șef al High Line Art, a spus New York Times.

Armata SUA a început să folosească drone Predator în 1995. Le-a folosit pentru a efectua recunoașterea și atacurile aeriene în Afganistan, Irak, Libia, Pakistan, Siria, Somalia, Yemen și alte țări în deceniile de după aceea.

Sam Durant, <em> Untitled (drone) </em>, redare.  Fotografie prin amabilitatea High Line Art. ” width=”1024″ height=”683″ srcset=”https://news.artnet.com/app/news-upload/2021/04/HighLinePlinth_SamDurant_SpurView-1024×683.jpg 1024w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2021/04/HighLinePlinth_SamDurant_SpurView-300×200.jpg 300w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2021/04/HighLinePlinth_SamDurant_SpurView-50×33.jpg 50w” sizes=”(max-width: 1024px) 100vw, 1024px”/></p>
<p class=Sam Durant, Fără titlu (dronă), redare. Fotografie oferită de High Line Art.

“Putem spune destul de mult că nu a existat niciodată un război corect”, a spus Durant într-un video produs de High Line Art. „Poate că oamenii nu sunt conștienți de dronele și cât de omniprezente sunt în alte părți ale lumii.” Sculptura, care se rotește ca o velă, va fi vizibilă timp de 18 luni,

Fără titlu (dronă) este menit să animeze întrebarea despre utilizarea dronelor, supravegherea și uciderea țintită în locuri îndepărtate și apropiate și dacă, ca societate, suntem de acord și dorim să continuăm aceste practici “, a spus Durant într-un afirmație.

Munca lui Durant este cea de-a doua comisie a soclului High Line, a spațiu dedicat artei contemporane monumentale care a fost anunțat pentru prima dată în 2017 și inspirat de „al patrulea soclu” din Trafalgar Square din Londra. Propunerea lui Durant a fost una dintre 12 finaliști dezvăluit în acel an, dar selecția sa a rămas sub acoperire până acum.

Lucrarea inaugurală a soclului, Casa de caramida de Simone Leigh, a fost vizibil din 2019, când ultima secțiune a vechilor linii de tren care alcătuiesc High Line primul deschis. (Guvernatorul Andrew Cuomo a anunțat recent o extindere în două direcții a parcului ridicat.)

Leigh a fost de atunci atins pentru a reprezenta SUA la Bienala de la Veneția în 2022, pentru care Alemani este directorul expoziției internaționale.

Simone Leigh, Brick House at the Spur, ultima secțiune a structurii originale a High Line care va fi transformată în spațiu public din New York.  Fotografie de Timothy A. Clary / AFP / Getty Images.

Simone Leigh, Casa de caramida la Spur, ultima secțiune a structurii originale a High Line care urmează să fie convertită în spațiu public din New York. Fotografie de Timothy A. Clary / AFP / Getty Images.

Vara trecută, High Line a oferit publicului șansa de a cântări pe 80 propuneri pentru a treia și a patra comisie de soclu, care urmează să apară în 2022 și 2024. Cei 12 artiști aflați încă în funcție includ Iván Argote, Nick Cave și Teresita Fernández.

Fără titlu (dronă) este prima sculptură publică majoră a lui Durant de când a izbucnit o controversă după cea din Minneapolis Walker Art Center și-a achiziționat piesa Schelă (2012) în 2017. Lucrarea, care fusese expusă fără emisiuni la Documenta din Germania, a servit ca o critică a pedepsei capitale în SUA. Sculptura a fost un compozit al spânzurătoarei utilizate în șase execuții de profil, inclusiv cea mai mare din istoria națiunii, a 38 de bărbați Dakota, în Mankato, Minnesota.

Sam Durant, Schelă.  Amabilitatea lui Sarah Cascone.

Sam Durant, Schelă. Amabilitatea lui Sarah Cascone.

Tribul, care nu a fost consultat înainte de achiziția lucrării, s-a opus afișării și lui Durant în cele din urmă a predat sculptura tribului a fi ingropat.

“Având munca mea văzută de comunitatea Dakota, a cărei luptă cu nedreptatea istorică a fost menită să o susțină, deoarece atacul asupra lor a fost profund dureros”, a spus Durant pentru Times. „Au vrut să efectueze un proces de vindecare ritual și acesta a fost, în ochii mei, cel mai potrivit mod de a continua cu lucrarea.

Urma Știri Artnet pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *